Ексклюзиви
понеділок, 13 лютого 2017 12:57

Як працюватиме пенсійна реформа - Рева

Як працюватиме пенсійна реформа - Рева
ukr.media

Дефіцит Пенсійного фонду покриють за рахунок виведених з тіні грошей.

З 12 млн пенсіонерів 8,5 млн отримують пенсію на рівні прожиткового мінімум - 1247 грн. Про це розповів міністр соціальної політики Андрій Рева.

"На 1 січня маємо мінімальну пенсію на рівні 1247 гривень і мінімальну заробітну плату на рівні 3200 гривень. Отже 1247 гривень треба помножити на 12 місяців. Виходить 14 964 і множимо на середній термін життя пенсіонера. В середньому чоловіки після досягнення пенсійного віку живуть 16 років, а жінки – 20 років. В середньому - 18 років. За цей період людина може отримати 269 352 гривні. При ЄСВ 704 гривні, працюючи 35 років на мінімалку, маємо мінімальну пенсію", - розповів міністр.

За його словами, новий принцип формування пенсії полягатиме в формулі "отримуєш стільки, скільки ти вклав". Від соціального забезпечення Україна переходить до системи соціального страхування.

"Цей принцип запровадили в кінці 90-х років, але на практиці він не був реалізований. Виникла "зрівнялівка" і дефіцит Пенсійного фонду. Тепер або слід збільшити кількість тих, хто платить, або зменшити кількість тих, хто отримує", - розповів Рева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсійну систему радикально змінять - Гройсман

"Кожен повинен розуміти, що його майбутня пенсія – це його відповідальність",- заявив він.

У Міжнародному валютному фонді заявляли, що український уряд погодився підвищувати пенсійний вік.. Для чоловіків - на 4 місяці щороку, починаючи з липня 2017-го, для жінок - на 6 місяців після 2021 року, доки для обох пенсійний вік не досягне 63 років - 2027 року.

Зараз ви читаєте новину «Як працюватиме пенсійна реформа - Рева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути