четвер, 27 листопада 2014 13:41

Ахметов судиться з Порошенком руками пенсіонерів - ЗМІ
2

Фото: ukranews.com

Донецький пенсіонер, який на часі проживає у зоні АТО, подав позов до президента Петра Порошенка про скасування указу, згідно з яким припинені виплати пенсій та соціальних допомог неконтрольованих українськими військами територіях. Проте за звичайним пенсіонером може стояти олігарх Рінат Ахметов.

Позов зареєстрував Вищий адмінсуд України, повідомила "Українським новинам" адвокат позивача Тетяна Волкова. За словами адвоката, вона захищає інтереси мешканця Донецька Володимира Стещенка, 1942 року народження, який раніше отримував пенсію з інвалідності. У своєму позові він вимагає від суду визнати незаконним і скасувати указ президента №875, який вводить в дію рішення РНБО.

Волкова також повідомила про подібний позов, поданий до Окружного адміністративного суду Києва мешканкою Донецька Ніною Івановою на Кабінет міністрів. У цьому випадку позивач, представником якого також виступає Тетяна Волкова, вимагає скасувати як незаконну постанову Кабміну №575, яка регламентує припинення виплат в зоні АТО.

Водночас журналіст Дмитро Гнап вказав на той факт, що насправді із президентом судитиметься не донецький пенсіонер, у якого навряд чи є гроші на київських адвокатів, а Рінат Ахметов.

"Інтереси пенсіонера представляють адвокати Тетяна Волкова і Оксана Кригіна. Обидві працюють юристами у фірмі "Воропаєв та партнери" (у позові вказано телефон її київського офісу - 044-501-77-85). Пам'ятаєте такого Юрія Воропаєва - екс-нардепа від Партії регіонів? Він голосував і за диктаторські закони і підписував звернення до польського сейму із закликом засудити Волинську різанину... Воропаєва ще називають "юристом Ахметова", тому він довгий час очолював юридичний відділ ахметовського СКМ", - написав Гнап на своїй сторінці у Facebook.


Зараз ви читаєте новину «Ахметов судиться з Порошенком руками пенсіонерів - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути