Ексклюзиви
неділя, 04 жовтня 2015 01:35

Яценюк: Маємо 1,3 мільярда доларів - опалювальний сезон пройдемо

Яценюк: Маємо 1,3 мільярда доларів - опалювальний сезон пройдемо
newsradio.com.ua

На проходження осінньо-зимового періоду уряд України накопичив близько 1,3 мільярда доларів, - повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на нараді з головами ОДА в рамках робочої поїздки до Чернівців у суботу, 3 жовтня, передає Урядовий портал.

"Пройдемо", - зазначив глава уряду.

Водночас Арсеній Яценюк наголосив на необхідності для голів ОДА забезпечити вчасний початок опалювального сезону: "Якщо не буде тепла, люди не будуть платити по рахункам. Друге – щоб ви вчасно збирали гроші. Якщо не буде грошей – газу теж не буде".

"Завдання, яке поставив перед собою Уряд - звільнитися від російської газової залежності. Зараз, 70% газу Україна купує з Європи", - зазначив Яценюк,

Уряд також "прибрав олігархів з газового сектору", аби мати тільки прямі контракти з європейськими компаніями.

Ще одне завдання, за словами Яценюка, - зменшити споживання газу. Через те, що в країні не було зроблено таких кроків 20 років тому, Україна, за словами глави уряду втратила "два десятки мільярдів доларів": "Просто в повітря відправили гроші - доларами палили й опалювали котли".

"Це правильна система. Це ніхто не робив 24 роки,і важко уявити будь-кого, хто би це зробив, якби думав про свій політичний рейтинг. Я взяв на себе політичну відповідальність за це", - сказав він.

Яценюк нагадав, що уряд встановив пільгову ціну на 200 кубічних метрів газу для домогосподарств, які використовують газ для опалення. Ця ціна становить 3600 гривень за тисячу кубометрів.

Глава уряду звернувся до керівників ОДА забезпечити оформлення субсидій для громадян.

Раніше повідомлялося, що уряд компенсуватиме половину вартості газу для домогосподарств, які використовують газ для опалення.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк: Маємо 1,3 мільярда доларів - опалювальний сезон пройдемо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути