вівторок, 30 червня 2015 15:10

900 гривен коштує переїзд з Києва в передмістя
7

Фото: надані Владиславом Вдовиченко

Аби перевезти одяг, техніку та меблі з однієї квартири на іншу вистачить від 4 до 8 годин. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів Владислав Вдовиченко, власник мувінгової компанії.

"Моя фірма займається переїздами уже четвертий рік, - каже Владислав. – Конкурентів багато, але і тих, хто бажає змінити місце проживання чи розташування свого офісу, вистачає. Практикуємо переїзди під ключ. Розбираємо і збираємо меблі, демонтуємо побутову техніку. Книги і посуд пакуємо у коробки, меблі і техніку обмотуємо повітряно-бульбашковою плівкою. Усі ящики підписуємо. Якщо господарі будуть розбирати їх самостійно, швидше розберуться, що де шукати".

Мікроавтобус можна замовити за 120 грн / год, газель – за 100. Мінімальне замовлення – 3 год.

"У деяких фірмах ще беруть 100-150 гривень за подачу авто, - говорить Владислав. - Часто господарі легковушкою перевозять одяг, взуття, рушники, постільну білизну і посуд. Вантажівку викликають, щоб транспортувати ліжко, шафу, пральну машинку, холодильник".

Вантажівку радить замовляти за два тижні до переїзду.

"Якщо клієнти економлять на упаковці, відповідальність за подряпини і плями беруть на себе, - пояснює власник мувінгової компанії. - У травні мали сім замовлень на дачний переїзд. Серед киян модно перебратися влітку на дачу, а квартиру здавати квартирантам".

Разом з авто можна замовити одного чи кількох вантажників. Останні заробляють від 50 грн /год. За перенесення піаніно або речей, вагою понад 80 кг, беруть доплату – по 30 грн за поверх.

"З центру Києва на Оболонь переїжджала одна співачка, - говорить Вдовиченко. - Замовила переїзд під ключ, але у квартирі з нами були присутні два охоронці. Перевозили дорогі італійські меблі, сім ящиків її гардеробу, шість картин. Четверо вантажників із третього поверху зносили по сходах бронзову скульптуру власниці квартири у повний ріст. У ліфт не влізла".

Киянка Євгенія Мірошниченко переїхала жити зі столиці у Боярку. На переїзд витратили шість годин і 900 грн.

"У Києві за оренду однокімнатної квартири платила 5 тисяч гривень, а в Боярці зняла двокімнатну за 3 тисячі, - розповідає Євгенія. - Замовили газель і одного вантажника, бо ми з чоловіком із такою кількістю коробок і техніки не справилися б. Перевозили ліжко, матрац, пральну машину, шафу і комод".

Зараз ви читаєте новину «900 гривен коштує переїзд з Києва в передмістя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути