Ексклюзиви
пʼятниця, 26 грудня 2014 15:30

4 тисячі гривень заробляють на продажі небесних ліхтариків
5

Фото: надані Артемом Вовченком

У Києві заборонили бахкати салютами, феєрверками і петардами на новорічні свята. Через це упали продажі піротехніки у столиці. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів продавець святкової атрибутики Артем Вовченко, який замість салютів пропонує киянам запускати у небо повітряні ліхтарики.

"Китайські ліхтарики добре продаються протягом року. Їх охоче купують на дні народження і весілля, аби запустити у небо і загадати бажання, - каже Артем Леонідович. – Торгую повітряними ліхтариками з масляним пальником, який вбудована в конструкцію. Є моделі з парафіновим пальником, який іде в комплекті до ліхтарика".

За словами Вовченка, найбільшою популярністю користуються червоні ліхтарики у формі купола і серця.

"Розрізняють ліхтарики за типами пальників, - пояснює продавець. – Замовник сам може вибрати форму, розмір і колір ліхтарика. У формі серця часто замовляють чоловіки, які готуються до освідчення. Дехто бере ліхтарики на подарунки. У грудні продав партію сто штук на відкриття магазину, 18 купили на день народження для дівчини, яка святкує повноліття. Влітку з'явилася мода на жовто-сині".

Конструкція паперового ліхтарика нагадує повітряну кулю.

"Це безпечніше за феєрверки і петарди, - говорить Артем. – Ліхтарик може піднятися у небо на 200 метрів. Запускати найкраще, коли стемніє. Щоб не трапилося біди, не треба під час запуску використовувати сторонні займисті предмети, крім тих, які є у комплекті. Забороняємо прикріплювати до нього сторонні предмети".

Коштують китайські ліхтарики від 20 до 80 грн. Комплект з 50 ліхтариків продається за 600 грн.

"Економити на такій продукції не раджу. Зараз на прилавках багато підробок. Дешеві важко запалюються, часто піднімаються вверх на 2-3 метра і падають людям на голову, - розказує продавець. - Не можна запускати небесний ліхтарик в безпосередній близькості від дерев, ліній електропередач, автозаправок, аеропортів і складів. Для розваги вибирайте відкриту територію. Заборонено використовувати небесний ліхтарик, якщо швидкість вітру більше 5 метрів за секунду. Тоді політ буде неконтрольованим. Ліхтарик може залетіти у вікно чи заплутатися в проводах".

На продажі небесних ліхтариків заробляє 3-4 тисячі гривень в місяць.

Зараз ви читаєте новину «4 тисячі гривень заробляють на продажі небесних ліхтариків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути