Ексклюзиви
пʼятниця, 06 березня 2015 15:45

16 тисяч гривень киянин заробив за тиждень на метеликах
8

Фото: надані Ігорем Скрипником

Киянин Ігор Скрипник торгує метеликами в інтернеті. За тиждень до 8 Березня заробив 16 тисяч грн.

"Метелики купують замість квітів, - говорить Ігор. – З них робимо феєрверки. За бажанням клієнта можемо просто сховати до конверту чи коробки разом з подарунком".

Клієнтів знаходить через соцмережі. Замовляють метеликів на дні народження, весілля, для фотосесій вагітних жінок та дітей, а також на подарунки до Нового року, дня Валентина і 8 Березня.

"Один метелик коштує від 80 до 300 гривень, - розказує Ігор. – Феєрвер із 40 метеликів обійдеться у 5 тисяч. Хоч курс долара змінюється щодня, ціни ми залишили старі. Деяких комах вирощуємо самі, деякі замовляємо з-за кордону".

Для феєрверку беруть комах різного розміру і забарвлення.

"На день Валентина киянин замовиви 30 африканських метеликів, - каже Ігор. – Їх поклали до коробки з великим бантом. Всередині на пелюстках троянд лежала обручка. Це чудовий спосіб освідчитися. На 8 Березня купують метеликів дружинам, доньками, сестрам, вчителям і начальницям. Можна купити букет, обгорнути його целофаном і випустити на квіти 2-3 метелика. Вони літатимуть всередині або сидітимуть на квітах".

Для одного столичного банку купили 46 метеликів на подарунки усім співробітницям. Кожного запакували у конверт з листівкою.

"Вдома, коли жінка відкриє листівку з привітанням, метелик вилетить і кружлятиме по кімнаті. З комахами можна бавитися. Вони не тікають, сидять, де посадиш. Метелики мало їдять", - говорить киянин.

Годують комах двічі на тиждень сиропом і фруктами.

"Коли випускаєте комаху, у кімнаті зачиняйте вікна і вимикайте обігрівачі та лампочки, щоб метелик не обсмалив крильця, - пояснює продавець. - Вони люблять сидіти на стелі і вазонах. Сироп для них можна приготувати з кип'яченої води і меду. Люблять банани та розбавлене водою варення".

За словами Скрипника, часто купують бірюзового Парусника Палінура і біло-червоного Парусника Рум'янцева, а також Парусника Демолей з розмахом крил до 10 сантиметрів. З великих дуже популярні Каліго з Центральної Америки. Вони найдорожчі.

Лялечки метеликів Ігор замовляє із Південної Америки, Індії, Фiлiппiн, Iндонезiї. Вартість деяких комах доходить до 500 грн.

Зараз ви читаєте новину «16 тисяч гривень киянин заробив за тиждень на метеликах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути