Ексклюзиви
четвер, 09 червня 2016 05:50

Звіт ОБСЄ: без питної води на Донбасі залишилися 8 тисяч людей

Звіт ОБСЄ: без питної води на Донбасі залишилися 8 тисяч людей

З 15 квітня без питної води на Донбасі залишаються вісім тисяч осіб. Про це йдеться у звіті ОБСЄ.

"СММ продовжує відзначати напружену ситуацію в районі Березового - Докучаєвська, приблизно за 30 км на південний захід від Донецька. Вісім тисяч осіб у районі, по обидві сторони від лінії розмежування, з 15 квітня залишаються без питної води. Поблизу контрольованого урядом Березового проведення ремонтних робіт на лініях електропередачі, пошкоджених внаслідок обстрілу, неможливе через значну замінованість цієї ділянки", - йдеться у звіті.

СММ ОБСЄ також відзначає значне збільшення кількості порушень режиму припинення вогню як в Донецькій, так і в Луганській областях. Більшість випадків насильства була зафіксована навколо Донецького аеропорту, підконтрольної уряду Авдіївки, підконтрольної ДНР Ясинуватої; на дорозі між контрольованим "ДНР" Дебальцевим та контрольованим урядом Світлодарськом; а також у районі мосту на південь від контрольованої урядом Станиці Луганської.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жебрівський розповів як в ОБСЄ роками "жруть" горілку

СММ зафіксувала відсутність значної кількості озброєнь у місцях постійного складського зберігання, а також наявність озброєння, що є порушенням відповідних ліній відведення.

Свободу пересування спостерігачів СММ продовжують обмежувати, особливо в районах, що не контролюються урядом.

Зараз ви читаєте новину «Звіт ОБСЄ: без питної води на Донбасі залишилися 8 тисяч людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути