вівторок, 21 лютого 2017 00:36

Зупинився Єнакіївський металургійний завод

Зупинився Єнакіївський металургійний завод

Єнакіївський металургійний завод та ПАТ "Краснодонвугілля", які знаходяться на тимчасово не підконтрольній території Україні, зупинили виробництво через воєнні дії і блокаду залізничного сполучення в зоні АТО.

Про це повідомило агентство "Інтерфакс-Україна".

Робота підприємств була зупинена 20 лютого.

З початку бойових дій в регіоні, ЄМЗ працював в умовах неритмічних поставок залізорудної сировини. Після того, як протестувальники заблокували рух на перегоні Ясинувата – Скотовата, ввезення сировини та вивезення готової продукції стало неможливим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зупинилися два меткомбінати

На Єнакіївському метзаводі завершилися роботи по підготовці до тимчасової консервації. Проведено видування доменних печей №3 і №5, припинена робота конвертерного цеху.

Макіївська філія заводу буде зупинена 25 лютого.

Також через блокаду залізничного сполучення зупинено видобуток на всіх шахтах вугільного об'єднання "Краснодонвугілля", виробника коксівного вугілля.

Працівники підприємств будуть відправлені у відпустку із збереженням 2/3 окладу.

Єнакієвський металургійний завод та Краснодонвугілля входять до гірничо-металургійної компанії "Метінвест". Вона володіє 24 підприємствами в Україні, Європі та США.

Основними акціонерами Групи Метінвест є Група СКМ (71,24%), що належить українському бізнесменові Рінату Ахметову, і Група "Смарт-холдинг", (23,76%), засновник Вадим Новинський, які беруть участь в управлінні Метінвестом на партнерських засадах.

Раніше на окупованій території через блокаду припинив роботу Алчевський меткомбінат.

Зараз ви читаєте новину «Зупинився Єнакіївський металургійний завод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути