Ексклюзиви
пʼятниця, 26 травня 2023 06:59

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ знищили Су-25 і ЗРК ворога: найголовніше з ранкового зведення

ЗСУ знищили Су-25 і ЗРК ворога: найголовніше з ранкового зведення
Українські ракетники та артилеристи уразили пункт управління росіян, їхній зенітно-ракетний комплекс, два райони зосередження живої сили. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 457-ма доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 22 бойових зіткнення, повідомив уранці 26 травня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Авіація Сил оборони завдала п'ять ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника. Нашими захисниками збито ворожий літак Су-25. Українські ракетники та артилеристи уразили пункт управління росіян, їхній зенітно-ракетний комплекс, два райони зосередження живої сили, склад боєприпасів, одну радіолокаційну станцію та два артилерійських підрозділи на вогневих позиціях", – йдеться у повідомленні.

На Куп'янському напрямку противник не припиняє спроб покращити тактичне положення. Протягом доби вів безуспішні наступальні дії в районі Масютівки. На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка на фронті суттєвих змін не зазнала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армія РФ вдарила по Україні з землі і з повітря – Генштаб

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки Луганської області. На Бахмутському напрямку продовжує вести наступ у районі Бахмуту.

На Мар'їнському напрямку підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар'їнка. Там же ворог задіяв для ударів авіацію. На Авдіївському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії у напрямку Красногорівки.

На півдні – на Запорізькому та Херсонському напрямках – окупанти ведуть оборонні дії.

Військові бази ворога із захоплених навчальних закладів та підприємств Молочанська і Токмака на Запоріжжі переміщують до лісосмуг і полів. Росіяни риють окопи та ховаються під землею. Для спорудження оборони навколо Мелітополя використовують все, що є під рукою: від оборонних ліній часів Другої світової війни до води. Затоплюють поля як поблизу лінії фронту в районі Михайлівки, так і зі сторони Криму біля Якимівки.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ знищили Су-25 і ЗРК ворога: найголовніше з ранкового зведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути