четвер, 15 грудня 2016 14:41

Заради "жесту гуманізму від РФ" Україна відпустила 15 сепаратистів

Заради "жесту гуманізму від РФ" Україна відпустила 15 сепаратистів

Україна вирішила відпустити 15 сепаратистів, занесених у список на обмін з ДНР та ЛНР для того, щоб розблокувати процес обміну полоненими. Дев'ять із них – важкохворі, решта – жінки. Про це у четвер після зриву переговорів за допомогою відеозв'язку повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

"Щоб стимулювати процес звільнення заручників , щоб це відбулося до новорічних свят, ми в рамках Мінської групи (дякую СБУ, президенту, вони підтримали цю ініціативу, СБУ провела всю необхідну технічну і підготовчу роботу ) оголошуємо про передачу 15 осіб зі списку 228, яких запитували ОРДЛО, іншій стороні (серед цих 15 осіб, що здійснили злочини, важкохворі люди, також 6 жінок). Ці люди будуть вдома протягом кількох днів, до наступного засідання Мінської групи 21 грудня", - повідомила Геращенко. Вона додала, що "це жест гуманізму і доброї волі".

В обмін на решту 213 сепаратистів зі згадуваного списку Україна сподівається повернути з полону 58 громадян: 52 – з ДНР та 6 з ЛНР, місцезнаходження яких підтверджене.

"Ми ще раз підтверджуємо готовність української сторони передати інших осіб зі списку 228 до новорічних свят з вимогою звільнити всіх українських бранців", – написала Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Навіть син сказав, що такого не було" - дружина Без'язикова про арешт чоловіка

"Ми чекаємо жесту гуманізму від РФ і їх підлеглих. Якщо ФСБ, Кремль і їх маріонетки вирішили передати українських бранців одному з народних депутатів – нехай негайно це зроблять, родинам все одно, хто привезе їхніх дітей додому, а українська сторона зробила всю відповідну підготовчу роботу зі списками, ми зробили всі відповідні кроки, ми чекаємо хлопців і влада забезпечить їхнє лікування і реабілітацію", – додала Геращенко.

Раніше Штайнмайєр сказав, що обмін полоненими на Донбасі відбудеться до Різдва

Зараз ви читаєте новину «Заради "жесту гуманізму від РФ" Україна відпустила 15 сепаратистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути