Ексклюзиви
четвер, 22 грудня 2016 14:02

"З рукавиць відпадали криваві куски м`яса" - волонтер розповів про вивезення поранених зі Світлодарської дуги
16

Фото: Сергій Єрмаков

Автор скандального відео прокоментував ситуацію з вивезенням поранених під час боїв. 21 грудня волонтери опублікували відео, де через брак машин на фронті, їм довелось вивозити поранених і загиблих.

"Жопа із забезпеченням тягнеться третій рік, відколи їжджу на "передок". Ще з Дебальцевого 2015-го вивозив загиблих і поранених. Але цього разу мене це все дістало.

Ми їхали на крайні позиції Світлодарської дуги, найближче до Дебальцевого. Мали дещо завезти для 25-го батальйону. Знаю його дуже давно. Як старого комбата, так і нового. Тому, коли треба в якусь жопу пролізти, то питань нема.

Десь кілометр не доїхав - бачу, військові тягнуть з нашої сторони "бехами" і "вазіками" поранених. Конвеєр пішов. На місце, до якого змогли їх доставляти, стояли ми в своєму бусі. Потім "прилетіли" інші волонтери в чорному джипі. Ще одна волонтерка - в пікапі. Привезли хлопців з позицій. Я не зрозумів навіть точно, з яких саме",- розповідає Gazeta.ua волонтер Дмитро Пісковець на позивний "Діма Бус".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористам під Дебальцевим прислали підмогу

"За 2,5 години ми вивезли десь 15-18 "300-х" (поранених. – Gazeta.ua) і одного загиблого. Пізніше - ще одного важкого "300-го". Думаю, його не довезли. У нього вже ноги стали фіолетовими, голова уся в крові.

У мене завжди з собою камера. Кажу фотографу Сергію Єрмакову, щоб ставив її на штатив. Будемо писати звернення. Показував рукавиці, по яких бура жижа тече, свій закривавлений "бронік" і наколінники.

Боєкомплект вивозити нічим. Машин нема, запчастин нема, акумуляторів нема. Коли ми вантажили наших поранених хлопців, у мене з рукавиць текла кров. Вони замерзли. Взявся їх розколупувати — там якісь криваві куски м'яса. На фронті немає автомобілів, якими можна вивозити поранених з окопів, з позицій. Має бути броньована машина, яка швидко завезе пораненого в госпіталь. Тільки так він зможе вижити.

Я би хотів, щоб хоч якийсь чиновник приїхав з Києва. І подивився, як ми запихаємо в мій бус одного лежачого і одного сидячого на залізну підлогу", - каже Gazeta.ua волонтер Дмитро Пісковець.

Поранених на Світлодарській дузі вивозять у волонтерських машинах. Про це йдеться у відео з YouTube на каналі Сергія Ярмакова.
Зараз ви читаєте новину «"З рукавиць відпадали криваві куски м`яса" - волонтер розповів про вивезення поранених зі Світлодарської дуги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути