Ексклюзиви
четвер, 12 січня 2017 16:46

"Виключно воєнного шляху звільнення територій немає. Втратимо країну", - офіцер АТО

"Виключно воєнного шляху звільнення територій немає. Втратимо країну", - офіцер АТО
фото: Gazeta.ua

На даний момент, Україна не має можливості звільнити окуповані території виключно воєнним шляхом. Бо українці не готові жертвувати всією країною заради повномасштабного наступу. Таку думку в інтерв'ю журналу "Країна", висловив офіцер ЗСУ Гліб Бабіч з позивним "Лєнтяй".

На війні він з 2014 року. Весь час воює на передовій, тому приховує обличчя.

"Ми зараз не в стані надломити ситуацію, і дійти за два дні до Донецька. Ні вони не зможуть до Києва, якщо не втрутяться сили російської армії. Обидві сторони не готові до наступальних дій. В навчальних посібниках пишуть, що при наступі сили мають бути один до трьох. А при такій насиченості артилерією і відсутністю авіації треба п'ять наших солдатів на одного їхнього. І якщо країна готова за два дні втратити 20 тисяч людей, а в наступні два ще 20 тисяч - то ми виконаємо наказ", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Три доби крили бойовиків Ґіві. Понівечені трупи збирали в мішки" - офіцер 93-ї бригади

Якщо Україна втягне Росію у повномасштабну війну це надломить нашого супротивника. Але потягне на дно і українську державу.

"Я можу сказати з позиції простої мурахи війни. Не може зараз країна йти по військовому шляху і силою брати міста. Тобто, якщо втягнути Росію в цю війну, це її надломить. Але це все одно, як вбити ворога ціною власного життя. Якщо ми готові до знищення власної країни, щоб знищити Росію, то окей. Але ж Україна нам потрібна для життя. В історичному плані ми зависли в серйозній ситуації, яка зараз не має вирішення. Встати і піти ми не можемо, бо все закінчиться тим, що ми втратимо країну. Якщо сюди пройдуть вороги - країни не буде. Зав'яжемо тут серйозну бійню з бомбардуваннями міст і авіацією — країни не буде. Треба шукати вихід. Все питання в тому — чи є у цього політичного керівництва план, по якому вони йдуть? Нам невідомо. Але зависнути в Мінському форматі - в тому, як він зараз є, - це шлях в нікуди. І це всі розуміють", - пояснив він.

Повне інтерв'ю з Глібом Бабічем читайте в наступному номері журналу "Країна".

Зараз ви читаєте новину «"Виключно воєнного шляху звільнення територій немає. Втратимо країну", - офіцер АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути