четвер, 24 серпня 2017 00:21

В Мінську домовилися про чергове перемир'я

В Мінську домовилися про чергове перемир'я
На Донбасі буде "шкільне" перемир'я. Фото: Схід

Члени Тристоронньої контактної групи по врегулюванню конфлікту на Донбасі, в тому числі, представники угруповань ОРДЛО, підтвердили прихильність введення режиму припинення вогню в зоні проведення антитерористичної операції в зв'язку з початком навчального року.

Так зване "шкільне перемир'я" почне діяти з 00:00 25 серпня, повідомляє Дзеркало тижня.

"Сторони зобов'язуються вжити всіх необхідних заходів для забезпечення сталого і безстрокового режиму припинення вогню", - повідомила прес-секретар екс-президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці в Facebook ввечері в середу, 23 серпня.

Крім того, сторони зобов'язалися "забезпечити надійний і безпечний доступ СММ ОБСЄ по всій території України, відповідно до її мандату".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шкільне" перемир'я може стати реальним миром - Геращенко

Українська сторона в черговий раз зажадала від бойовиків припинити агресію і загрози по відношенню до спостерігачів ОБСЄ і покарати винних у загибелі співробітника СММ ОБСЄ в квітні 2017 року.

Глави держав "Нормандської четвірки" висловили рішучу підтримку рішенню Тристоронньої контактної групи оголосити в зоні АТО черговий режим припинення вогню, приурочений до початку навчального року.

У червні Тристороння контактна група по врегулюванню конфлікту в Донбасі домовилася про так зване "хлібне перемир'я" на час збору врожаю з 24 червня по 31 серпня.

Зараз ви читаєте новину «В Мінську домовилися про чергове перемир'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути