понеділок, 26 вересня 2016 17:55

Українці проти виборів на Донбасі за сценарієм бойовиків - опитування

Українці проти виборів на Донбасі за сценарієм бойовиків - опитування
prportal.com.ua

50% опитаних громадян України не підтримують надання Донбасу особливого статусу.

Про це свідчать результати опитування Центру імені Разумкова.

50,6% опитаних не підтримують проведення виборів на окупованих територіях Донбасу до взяття їх під контроль українською владою, за таку ідею висловлюються 23,9%.

Також громадяни України частіше не підтримують (38,5%), ніж підтримують (34%) амністію для учасників сепаратистських рухів, які не вчинили тяжких злочинів.

42,1% громадян висловлюються за припинення будь-яких економічних зв'язків між Україною та територіями ДНР і ЛНР. Включаючи соціальні виплати, постачання енергоресурсів, закупівлю вугілля - до встановлення Україною контролю над цими територіями. Проти – 36%.

Пропозицію визнати окупацію та ізолювати ці території до встановлення офіційного контролю підтримують 42,9% респондентів, проти цього виступають 31,4%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористи ДНР готуються до "виборів": друкують 600 тис. бюлетнів

44,2% опитаних вважають, що питання про статус тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей потрібно винести на всеукраїнський референдум. Проти – 32,8%.

Дослідження проведене з 9 по 14 вересня серед 2 018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко заявив, що Україна не піде на поступки щодо Донбасу, "доки російська сторона не пройде свою дистанцію".

Зараз ви читаєте новину «Українці проти виборів на Донбасі за сценарієм бойовиків - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути