Ексклюзиви
середа, 16 жовтня 2019 02:20

Україна та Євросоюз мають спільну думку щодо санкції проти Росії

Україна та Євросоюз мають спільну думку щодо санкції проти Росії
Пристайко взяв участь у міністерському засіданні "Групи друзів України в ЄС". Фото: УНІАН

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив про досягнення консенсусу з главами МЗС країн-членів Європейського Союзу щодо збереження санкцій проти Росії.

"Ми маємо консенсус з європейськими міністрами закордонних справ. Санкції не можуть бути скасовані, поки Росія не виконає свою частину Мінських угод", - написав міністр у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отруєння Скрипаля: продовжили санкції проти Росії

Він нагадав, що Україна також закликала посилити санкції у зв'язку з нещодавніми так званими "місцевими виборами" в окупованому Криму.

14 жовтня Пристайко взяв участь у міністерському засіданні "Групи друзів України в ЄС", що відбулося на полях Ради ЄС у закордонних справах у Люксембурзі. Під час зустрічі Пристайко поінформував партнерів про ситуацію з безпекою на Донбасі та стан підготовки до саміту у "нормандському форматі". Також було обговорено шляхи активізації міжнародних зусиль з припинення російської агресії та мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Україна та Євросоюз мають спільну думку щодо санкції проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути