середа, 28 вересня 2016 18:30

Україна отримала вагомий аргумент у дипломатичній війні - експерт

Україна отримала вагомий аргумент у дипломатичній війні - експерт

Злочинців із ядерною кнопкою швидко покарати за збитий на Донбасі Boeing не вдасться.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав директор Міжнародного інституту демократії Сергій Таран.

"Хороша новина - у прихильників санкцій проти Росії з'явився додатковий аргумент. Погана - поки що немає юридичних позицій у міжнародної спільноти, щоб вимагати покарання винних. Тих, хто віддавав накази. Юридичних наслідків для РФ зараз чекати не варто. Винуватців сьогодні не покарають. Це питання років. 1939 року прибічники Гітлера розсміялися в обличчя, коли б їм сказали, що проти них збирають докази. А 1945-го, перед Нюрберзьким процесом, вже так не вважали. І винні були покарані. Те саме можна сказати про багатьох східних диктаторів. І про диктатора Путіна. На жаль, такі справи не вирішуються швидко. У міжнародних відносинах немає суду, прокуратури й поліції, які б гарантували покарання. Повноваження і можливості судів всередині країни і в міжнародному праві різні. Не було прецедентів, щоб злочинців у подібних справах покарали одразу. Тим більше, коли в них є ядерна кнопка", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У справі рейсу МН-17 є близько 100 підозрюваних - родичі загиблих

Україна отримала вагомий аргумент у дипломатичній війні, вважає експерт.

"Росія може оскаржувати результати. Звинувачувати Україну, що не закрила повітряний простір. Але зараз у цьому питанні вона зайшла у глухий захист. Україна має використовувати результати розслідування в дипломатичній війні. Консолідувати зусилля для продовження санкцій. Це головний інструмент, який нам дають результати розслідування", - підкреслив Таран.

Нагадаємо, Росію офіційно звинуватили в загибелі рейсу МН-17.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримала вагомий аргумент у дипломатичній війні - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути