субота, 30 липня 2016 05:50

У Сіверськодонецьку стартував проект "Шлюб за добу"

У Сіверськодонецьку стартував проект "Шлюб за добу"
Фото: dalekizori.com

У прифронтовому Сіверськодонецьку стартував проект "Шлюб за добу".

Міністерство юстиції запустило пілотний проект "Шлюб за добу" у місті Сіверськодонецьк Донецької області.

Очільник міністерства Павло Петренко особисто привітав перші три пари, які одружилися за новою процедурою, інформує Урядовий портал.

"Вперше в Україні ви реєструєтеся за новими правилами без бюрократії і з можливістю самостійно вибрати, коли ви хочете зареєструватися, не чекаючи 30 днів для того, щоб створити свою сім'ю", - зазначив міністр.

За його словами, запуск цього проекту саме у Сіверськодонецьку є символічним.

"Цей проект - маленький вклад для того, щоб українці не думали про війну, щоб вони жили в мирі, щоб вони одружувалися, народжували дітей і робили нашу країну сильнішою", - підкреслив Петренко.

За даними прес-служби уряду, у перший день дії пілотного проекту шлюб взяли двоє військовослужбовців, які захищають нашу країну в зоні проведення АТО, та ще одна пара - мешканці тимчасово окупованого Свердловська.

Водночас міністр юстиції проінформував, що незабаром проект "Шлюб за добу" буде запущено і в інших українських містах.

"Я дав доручення про старт проекту у наступних містах: 31 липня - в Одесі, 3-го серпня - у Маріуполі, 14 серпня - у Києві, а 19 серпня - у Львові. Дуже важливо, щоб місцева влада відповідально підійшла до реалізації цієї ініціативи, оскільки це наш спільний проект", - зауважив урядовець.

Крім того, він нагадав, що Мін'юст оголосив конкурс для майбутніх сімейних пар. Надіслати історію свого кохання і фото можна на скриньку [email protected] <mailto:[email protected]>.

"Ми оберемо найромантичніші і найзахопливіші. І я так само особисто привітаю переможців під час запуску проекту в Києві та у Львові", - зазначив Петренко.

Під час візиту до Сєверодонецька очільник Мін'юсту також відвідав місцевий пологовий будинок, де з березня реалізовано ще один важливий соціальний проект - вручення свідоцтв про народження безпосередньо в медичному закладі.

Сьогодні з рук міністра перші документи нових громадян України отримали батьки 6 малюків - 4 хлопчиків та 2 дівчаток.

Петренко нагадав, що нині скористатися даною послугою можна вже у 463 пологових будинках по всій Україні. А з моменту запровадження сервісу отримання свідоцтва про народження безпосередньо в пологовому будинку свій перший документ за новою процедурою отримали 42 147 новонароджених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Для мене всі бійці - діти" - медик Євдокія Попович 2 роки на передовій рятує військових.

Зараз ви читаєте новину «У Сіверськодонецьку стартував проект "Шлюб за добу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути