Ексклюзиви
четвер, 12 січня 2017 11:37

У боях на Світлодарській дузі загинули 200 окупантів

У боях на Світлодарській дузі загинули 200 окупантів
Олексій Арестович

Бойовики і російські військові зазнали великих втрат на Світлодарській дузі.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав військовий експерт Олексій Арестович.

"За неповний місяць боїв на Світлодарській дузі загинули десять наших бійців і близько двох сотень ворогів. Значна частина з них - кадрові російські військові. Основний склад армійських корпусів ЛНР і ДНР складають так звані "п'ятнадцятитисячники". Це люди, які пішли воювати за п'ятнадцять тисяч рублів. Безробітні, якім їсти нічого. Вояки з них ніякі. Їх кидають у піхотні бої, де треба щоб був дуже мотивований і навчений персонал. Вони розбігаються. На третю добу боїв на Світлодарській дузі вночі по тривозі підняли кадрових військових у Ростовській області. Й направили на Донбас", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики спробували вибити ЗСУ із відвойованих позицій на Світлодарській дузі

Наступ росіян на Світлодарській дузі обернеться великим втратами для них, переконаний Олексій Арестович.
"Великий наступ росіян означатиме великі втрати. Ще й в полон потраплять кадрові російські військові. Цього Путіну не треба перед інавгурацією Дональда Трампа. Крім того, на Дебальцівському напрямку дуже незручна місцевість для наступу. Навіть курсант першого курсу вирахує тих два-три ходи, які вони можуть там зробити. І накриє артилерією. Чому в них такі великі втрати? Бо там вузькі шляхи для наступу. Бий по квадратах - не помилишся. Що і сталося. Накопичити сили ворогу там дуже складно. Зібрати батальйон - це 300 машин і 600 чоловік. Займають площу п'ять квадратних кілометрів. Ділянки, на яких це можна зробити, добре відомі нашим. Бо наші там воюють уже третій рік. Коли заходять росіяни, їм треба три доби безперервної праці, щоб вивчити місцевість. І поки вони пересувають війська, як на шаховій дошці, наші луплять їх артилерією", - зазначив експерт.

Прес-секретар Міноборони України Олександр Мотузяник підтвердив інформацію про те, що українська армія відбила у бойовиків ДНР частину території у районі Світлодарської дуги.

Зараз ви читаєте новину «У боях на Світлодарській дузі загинули 200 окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути