вівторок, 06 серпня 2019 14:33

Терористи на Донбасі розміщують зброю впритул до будинків

Терористи на Донбасі розміщують зброю впритул до будинків
Окупанти також готують артилерійські і мінометні підрозділи 1 та 2 АК. Фото:prm.ua

Найманці Росії на Донбасі облаштовують вогневу артилерію на підприємствах і біля будинків у місцевих селах і містах.

Це відбувається неподалік лінії розмежування, повідомив речник Міноборони Дмитро Гуцуляк.

"За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російських окупаційних військ утримує в готовності до застосування артилерійські та мінометні підрозділи з'єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ. Зокрема, окупантами обладнуються додаткові вогневі позиції артилерії, у тому числі з порушенням Мінських домовленостей щодо відведення озброєння. При цьому із зазначеною метою противником використовуються як території підприємств, так і прибудинкові території тимчасово окупованих населених пунктів поблизу лінії зіткнення", - повідомив речник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перемир'я закінчилось: у зоні ООС вбили 4 військових

Окупанти також готують артилерійські та мінометні підрозділи 1 та 2 АК. У них почастішали навчальні стрільби на полігонах і тренування щодо керування вогнем вночі.

"Також у з'єднаннях і частинах окупаційних військ із 5 серпня цьогоріч розпочали збори з корегувальниками артилерійського вогню", - поінформував Гуцуляк.

Міноборони запевняє, що підрозділи Об'єднаних сил готові до будь-яких провокаційних дій із боку російсько-окупаційних військ.

На Донбасі бойовики активно нарощують боєздатність - ремонтують військову техніку, отримують із Росії нове обладнання та снайперські гвинтівки.

Зараз ви читаєте новину «Терористи на Донбасі розміщують зброю впритул до будинків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути