Ексклюзиви
середа, 25 травня 2016 16:34

Путін демонструє силу, щоб підштовхнути Україну до фатального рішення - Касьянов

Путін демонструє силу, щоб підштовхнути Україну до фатального рішення - Касьянов
Gazeta.ua

Якщо Україна затягуватиме з виборами на Донбасі, російські війська і бойовики можуть піти у наступ.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав військовий експерт Юрій Касьянов.

"Путін прагне підштовхнути українську владу до фатального рішення. Провести вибори на Донбасі й надати окупованим територіям особливий статус. Змінити конституцію і пропсунути через парламент ці рішення. Загострення на фронті - це ультиматум і демонстрація сили.

Наш президент більше налаштований на вибори ніж проти, боїться бойових дій. Усіма силами намагається стримати їх", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таємний законопроект про вибори на Донбасі вже підготували - Гавриш

Всі розуміють, що рішення про вибори на Донбасі призведуть до загострення в середині країни, вважає експерт.

"Навіть до розвалу України. Може статися спалах сепаратистських настроїв у різних областях. Наприклад, Львівська захоче себе убезпечити від східних бойовиків. Піднімуть голови миколаївські сепаратисти, запорізькі.

Президент це розуміє і намагається відтягнути рішення. Для нього воно буде остаточне. Це буде кінець Петра Олексійовича як президента. Більшість активних людей, які роблять зміни в країні, не приймуть цього. Він втратить легітимність перед ними.

Путін прораховує всі варіанти. Може повернутися до того, який відклав. Силової розв'язки. Він прагне не тільки захоплення території, а остаточного вирішення питання. А це розгром української армії. Путін хоче знищити її, а також патріотизм в Україні. Якщо Україна затягуватиме з виборами, може відбутися великий наступ. Треба бути готовим до цього", - наголосив експерт.

Нагадаємо, 23 травня у результаті обстрілів в зоні АТО загинули 7 українських військових. Дев'ятеро поранені. Втрати понесли у трьох напрямках: Донецькому, Луганському, Маріупольському. Це найбільша кількість втрат за останній рік.

Зараз ви читаєте новину «Путін демонструє силу, щоб підштовхнути Україну до фатального рішення - Касьянов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути