Ексклюзиви
вівторок, 18 квітня 2023 07:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Полковник ЗСУ розказав про ситуацію в Бахмуті

Полковник ЗСУ розказав про ситуацію в Бахмуті
Росіяни в Бахмуті атакують переважно малими групами по п'ять-шість людей. Фото: t.me/militarymediacenter

Українські воїни у боях за Бахмут на Донеччині стримують та перемелюють значні сили російських загарбників, які у випадку відступу будуть кинуті на інші напрямки і продовжать наступ на українські міста.

Бахмут потрібно тримати, заявив командир окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних сил України полковник Дмитро Заворотнюк, передає Military Media Center. Підрозділи бригади виконують бойові завдання, як у самому Бахмуті, так і біля нього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Бахмутському напрямку ЗСУ перехоплюють ініціативу - український офіцер

"У Бахмуті ми зіткнулися з війною дещо іншого характеру, ніж бачили раніше. Росіяни атакують переважно малими групами по п'ять-шість людей, котрі під прикриттям артилерії намагаються проникнути в наші бойові порядки та вступити в контактні стрілецькі бої. Ми відповідаємо тим же і тут ключовим є саме рівень бойової підготовки, злагодженість підрозділу та мотивація особового складу", – сказав він.

Станом на 17 квітня російські війська досягли подальших успіхів у Бахмуті. Геолокаційні кадри, опубліковані 16 квітня, показують, що сили групи "Вагнера" просунулися на північ від траси T0504 Костянтинівка-Часів Яр-Бахмут вздовж головної залізниці в Бахмуті.

Міністерство оборони (МО) Росії заявило, що десантно-штурмові загони захопили два невстановлені квартали на північному заході та в центрі Бахмута.

Зараз ви читаєте новину «Полковник ЗСУ розказав про ситуацію в Бахмуті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути