вівторок, 19 липня 2016 12:56

Полковник Без'язиков розповів, як банди бойовиків воювали між собою

Полковник  Без'язиков розповів, як банди бойовиків воювали між собою

Кілька разів банди бойовиків роззброювали одна одну й передавали полоненого українського полковника Івана Без'язикова з рук у руки.

Про це він розповів в інтерв'ю Gazeta.ua.

"8 місяців мене утримувало так зване розвідуправління ДНР. Потім прийшла інша банда і роззброїла людей з управління. А мені сказали: "Ти полковник? Ну все, пішли з нами, тепер будеш нашим рабом". Насправді ці угруповання дуже жорстоко між собою воюють. Стріляють і убивають", - сказав Іван Без'язиков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики хочуть приєднатися до Росії - полковник Без'язиков

Із розвідуправління полковника забрало до себе угруповання "республіканська гвардія". Ті у свою чергу передали його іншій банді, яку згодом теж роззброїли.

"Сидів я у підвалі. Коли чую: стрільба, крики і вереск. Відкриваються двері, бачу, що ті, хто мене охороняв, вже лежать побиті, скривавлені й зв'язані. Прийшла нова банда. "Ти полковник? Все, пішли з нами". Потрапив я до польового командира Топаза. Він мені казав, що підкоряється лише Захарченку. Казав: "Міняти ми тебе не будемо, бо наших бійців немає в полоні". Але я так зрозумів, що Захарченко потім чогось образився на нього, Топаза теж роззброїли. Передали мене банді, яка базувалася на території телецентру. Людям Захарченка. Здається, угруповання "Оплот". Саме вони, як я розумію, і погодилися мене звільнити", - пригадує він.

Нагадаємо, 5 липня з полону бойовиків ДНР звільнили начальника розвідки 8-го армійського корпусу Івана Без'язикова. У полон потрапив 16 серпня 2014 року під селом Степанівка на Донеччині.

Інтерв'ю з Іваном Без'язиковим читайте у свіжому числі журналу "Країна".

Зараз ви читаєте новину «Полковник Без'язиков розповів, як банди бойовиків воювали між собою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути