пʼятниця, 16 вересня 2016 08:37

"Перемир'я" на Донбасі: бойовики застосували БПМ, працювали снайпери

"Перемир'я" на Донбасі: бойовики застосували БПМ, працювали снайпери
Фото: plus.google.com

Бойовики за добу 15 вересня обстрілювали бійців ЗСУ 30 разів. Після опівночі зафіксовано 7 випадків порушення режиму тиші.

Про це розповів речник штабу АТО Іван Арєф'єв.

"З опівночі на 8 ранку зафіксовано 7 ворожих обстрілів по позиціях українських захисників. На Луганському напрямку було зафіксоване 1 порушення режиму тиші - стрілецька зброя по Новотроїцькому. На Маріупольському напрямку бойовики стріляли по Мар'їнці, переважно застосовували стрілецьку зброю, кулемети. По Донецькому напрямку теж зафіксовано 3 порушення режиму тиші. Стріляли по Авдіївці, Зайцевому, шахті Бутівка зі стрілецької зброї, АГС, гранатометів, кулеметів.

За минулу добу російсько-окупаційні війська 30 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників. Сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.

На Донецькому напрямку зафіксовано 12 порушень режиму тиші. Зокрема, обстріли з боку противника з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї велися по позиціях українських військових у Авдіївці, Верхньоторецькому, Зайцевому. Окрім того, по Зайцевому окупанти відкривали вогонь із мінометів 120-го та 82-го калібру. Також по Верхньоторецькому стріляв снайпер.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 16 порушень режиму тиші. Російсько-окупаційні війська вдавалися до збройних провокацій і вели вогонь з гранатометів і стрілецької зброї по Широкиному, Мар'їнці, та Новотроїцькому. Крім того, окупанти відкривали вогонь із БМП по Широкиному, а по Мар'їнці стріляв снайпер.

На Луганському напрямку зафіксовано 2 порушення режиму тиші. Противник вдався до збройних провокацій у районі Новоолександрівки, де відкривав вогонь зі стрілецької зброї", - розповів Арєф'єв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія завезла на Донбас "Гради", танки і снаряди

Як повідомлялося, бойовики упродовж доби 14 вересня з танків та артилерії обстрілювали українських бійців.

Зараз ви читаєте новину «"Перемир'я" на Донбасі: бойовики застосували БПМ, працювали снайпери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути