Ексклюзиви
вівторок, 27 вересня 2016 17:04

ООН зафіксувала напади на школи й лікарні на Донбасі

ООН зафіксувала напади на школи й лікарні на Донбасі
aif.ua

Моніторингова місія ООН зафіксувала докази порушення міжнародного гуманітарного права на Донбасі. Зокрема напади на школи, лікарні та медичні установи.

Про це повідомила заступниця Верховного комісара ООН з прав людини Кейт Гілмор.

"Ми знайшли докази порушення міжнародного гуманітарного права. Напади на об'єкти, що охороняються, зокрема, на школи, лікарні й медичні установи. Ми були раді вітати припинення вогню 1 вересня. Однак цю домовленість порушили обстрілами нічної пори із застосуванням зброї, забороненої Мінськими угодами", — сказала вона.

Рішення про відведення військ на лінії зіткнення - позитивний крок до деескалації конфлікту, вважає вона. За недотримання угоди це означатиме подальше погіршення, типове для затяжного конфлікту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення про відведення військ "фейкове" і злочинне - Тимчук

Нагадаємо, 21 вересня на зустрічі в Мінську підписали рамкове рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів у зоні АТО.

Зараз ви читаєте новину «ООН зафіксувала напади на школи й лікарні на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути