понеділок, 10 жовтня 2016 08:51

Окупанти не пускають місцевих додому

Окупанти не пускають місцевих додому

Жителям Донбасу сепаратисти не дозволяють повертатись на окуповану територію, якщо в соціальних мережах люди демонстрували свою проукраїнську позицію. Про це повідомляють місцеві жителі на власних сторінках у соцмережі.

"Перед тим як в'їхати на територію Донецької області, прикордонники перевіряють сторінки в соцмережі. При тому, якщо ти запевняєш, що таких нема, вони поступають дуже хитро: фотографують прямо на пункті пропуску і за допомогою спеціальних програм співставляють фотографію людини з тими, що є в соцмережі. Так знаходять сторінки підписані іншими іменами й прізвищами. Якщо помічають, що там висловлювалась проукраїнська позиція додому не пускають", - повідомляє Донеччанка Олена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛНР збільшили штраф за порушення комендантської години

Нагадаємо, 9 жовтня пастор церкви "Преображення", волонтер Сергій Косяк, який зараз служить в Мар'їнці, повідомив, що жителям Донбасу потрібно вкрай обережно планувати своє повернення на окуповану територію. У першу чергу перевіряють вчителів і лікарів. Незважаючи на минулі заслуги, працювати на території "ДНР" їм не дозволяють, навіть якщо вони раніше проявили себе, як першокласні фахівці. Всім, хто підтримує Україну, загрожує "підвал" або депортація з невизнаної республіки.

"До уваги беруть всю інформацію за два роки. І навіть якщо колись щось запостили з українською символікою можуть затримати, - додає Олена. - Така увага пов'язана ще й з тим, що колишні переселенці почали масово повертатись у свої домівки. Більшість людей не знайшли себе на території України"

Зараз ви читаєте новину «Окупанти не пускають місцевих додому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути