Ексклюзиви
вівторок, 31 січня 2017 19:09

ОБСЄ вимагає припинити обстріли у Авдіївці

ОБСЄ вимагає припинити обстріли у Авдіївці
Фото zn.ua

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні вимагає надати їй доступ у район Авдіївки, де відзначається ескалація ситуації. Вимагають від Росії дотримуватись припинення вогню.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Вимагаємо негайного припинення бойових дій у районі трикутника Авдіївка-Ясинувата-Донецьк, де в останні дні спостерігачі фіксують "тисячі порушень режиму щодня", у тому числі використання заборонених видів зброї. Насильство аж до втрат життів є неприйнятним, захист цивільного населення повинен мати першочергове значення", - сказав Ертугрул Апакан, посол ОБСЄ.

Глава місії собливо виділив водостанцію в Ясинуватій, від якої залежать тисячі людей по обидві сторони від лінії зіткнення у питанні опалювання, електро- й водопостачання, що є серйозним порушенням Мінських домовленостей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні евакуації Авдіївки не буде.

ОБСЄ назвала сплеск насильства, що призвів до загибелі й поранень з обох боків, у тому числі серед мирного населення, неприйнятним.
Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ вимагає припинити обстріли у Авдіївці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути