Ексклюзиви
понеділок, 30 травня 2016 08:45

Маємо завершувати блокаду Донбасу - Тука

Маємо завершувати блокаду Донбасу - Тука
Фото: rian.com.ua

Україні необхідно відновити економічні відносини з непідконтрольними територіями Донбасу.

Про це заявив заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука в інтерв'ю ZN.UA.

"Розум так і не взяв гору. Емоції розгубленої держави, що не трансформувалися в довгострокову стратегію, якщо кому і послужили службу, то ворогові - Росії, яка зайшла на окуповані території рублем і товаром. Також нашому рідному корупціонеру і контрабандисту, який оперативно сів на потоки і схеми блокпостів і бюджету", - сказав Тука.

Відтак екс-губернатор упевнений, що зараз потрібно знімати блокаду з Донбасу.

"Зараз продовжуємо заводити на ту територію гривню, виплачуючи зарплати людям, які працюють на українських підприємствах. Ці гроші витрачаються на повсякденні потреби і товари російського виробника. Виходить, що ми своїми грошима субсидіюємо підприємства країни-агресора. Тепер же, кажучи про реінтеграцію, нам доведеться поступово відкривати торгові шлюзи і знімати блокаду, а також додатково боротися і з рублем, і з російськими виробниками", - пояснив Тука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна до перемоги - варіант, до якого я не готовий - Тука

Нагадаємо, колишній губернатор Луганської області Георгій Тука розповів, коли відновлять соцвиплати на окупованому Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Маємо завершувати блокаду Донбасу - Тука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути