Ексклюзиви
пʼятниця, 06 січня 2017 09:03

Ліків нема – лікарі виписують чаї з ромашки та гірчичники

Ліків нема – лікарі виписують чаї з ромашки та гірчичники

Хворіти у Луганську страшно: жителі скаржаться на катастрофічну нестачу ліків. В аптеках можна знайти препарати з маркуванням "зроблено в ЛНР" і російського виробництва.

"У "столиці республіки" немає навіть елементарних антигрипових пакетів як терафлю і фармацитрон. Навіть йод і корвалол не в кожній аптеці купиш. Не кажучи про специфічні ліки, як панангин або ревмаксікам", - кажуть місцеві.

Луганчани зазначають, що "влада" звітує, що епідеміологічний поріг захворюваності на ГРВІ у ЛНР набагато менший, ніж в Україні. Водночас у поліклініках черги, усі знайомі хворіють на ангіни та пневмонії.

Проблему ускладнює значний брак медперсоналу та відсутність належних умов у лікарняних закладах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квартири на Донбасі скуповують за $2 тис.

"Знайома захворіла на запалення легенів. Прибулі лікарі "швидкої" розвели руками і заявили, що в сільській лікарні не опалюють, будете приходити на крапельниці", – скаржиться жителька Луганська.

Інша жінка розповідає, що медперсонал хворіє, як і решта громадян. Та все одно змушені ходити на роботу і виконувати свої обов'язки.

"У мене сильно захворіла дитина. Викликали місцевого лікаря. Той виписав за температури 40 ромашковий чай і гірчичники. Я здивувалася, що цього не можна робити. А він розвів руками, мовляв ці препарати я видам безкоштовно, більше нічого в нього немає. Навіть препарату від температури", - розповіла місцева жителька.

Луганчани замовляють ліки з України, але вони коштують утричі дорожче, ніж на українській території.

Зараз ви читаєте новину «Ліків нема – лікарі виписують чаї з ромашки та гірчичники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути