Ексклюзиви
пʼятниця, 23 вересня 2016 20:23

Київ готовий надати окупованому Донбасу особливий статус - Байден

Київ готовий надати окупованому Донбасу особливий статус - Байден

Українська влада може надати окупованим територіям Донбасу особливий статус.

Про це під час виступу в Раді з міжнародних відносин у Нью-Йорку заявив віце-президент США Джозеф Байден, передає "Голос Америки".

"Коли ти кажеш, що Донбас повинен отримати особливий статус і ти збираєшся закріпити це в Конституції - це ніби сказати: "Окей, Техас буде мати особливий статус, тому що ми хотіли б, щоб Мексика мала більше впливу в Техасі та ми збираємося провести через Конгрес Сполучених Штатів". Так що це дуже складний крок, який вони погодилися зробити. І я переконаний, що вони це зроблять, але наше завдання зробити все можливе, щоб коли Україна робить помилки... а вони у них є... Європа не могла сказати: "Все це не працює через Україну", - каже Байден.

Нагадаємо, міністри закордонних справ Німеччини і Франції Франк-Вальтер Штайнмайер і Жан-Марк Еро закликали Україну надати особливий статус Донбасу, прийняти закон про вибори на цих територіях і амністувати бойовиків.

Зараз ви читаєте новину «Київ готовий надати окупованому Донбасу особливий статус - Байден». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути