Ексклюзиви
вівторок, 03 січня 2017 13:53

"Йдуть обстріли, а ми співаємо" - бійці і волонтери колядують в АТО
6

Волонтери поїхали в АТО, щоб привітати наших бійців із Новим роком і Різдвом. Громадські активісти, артисти та капелани разом із бійцями співали колядки та патріотичні пісні.

"Наші колядки адаптовані до сучасних умов. В них згадується про ворога - Російську Федерацію та переможців над злом - наших бійців", - розповідає Gazeta.ua учасниця виступів співачка, голова Світової федерації українських лемківських об`єднань Софія Федина.

Окрім виступів волонтери привезли на фронт багато корисної допомоги для бійців.

"Ну найбільше хлопці тішаться смаколикам. Коли кажуть, що солдати нічим не забезпечені, це не правда. Тотальної зради нема. Так, є місця де допомога потрібна більше. Але наша армія одягнена, боєздатна і сильна", - каже Федина.

Волонтерський десант Будинку офіцерів виїхав зі Львова 30 грудня. Наступного дня розпочався концертний тур. Першим містом став Часів Яр.

"Потім ми заколядували в Солідарі наглядовій місії. Там і зупинились зустрічати Новий рік. Тролили російську сторону наглядової місії. Співали патріотичні пісні, а на Новий рік - гімн України.

Наступного дня волонтери потрапили до Торецька та Лисичанська. Дорогою заїхали до Званівки.

"Я дуже щаслива, що ми заїхали до Званівки. Це Бахмутський район Донецької області. Туди 1951 року насильно пересилили лемків і бойків із Західної України. Я привезла туди навчальні матеріали і книжки про лемків і бойків. Це дуже патріотичне село. Вони популяризатори любові до українського", - розповідає Софія Федина, голова Світової федерації українських лемківських об`єднань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патрони замість дощику на ялинці - як бійці зустрічали Новий рік

Українська колядка звучала на передовій навіть під час боїв. Волонтери потрапили в Піски та на промзону неподалік Авдіївки.

"На промзоні було найяскравіше. Нас там найуважніше слухали. Йдуть обстріли, а ми співаємо. Це нам не завадило. Блиск в очах наших захисників вартий ризику", - розповідає вона.

Нагороджені бійці хотіли встигнути до Нового року на свої позиції. Щоб зустріти свято з побратимами та змінити їх на постах. Не склалося. Порошенко обдурив українських військових.
Зараз ви читаєте новину «"Йдуть обстріли, а ми співаємо" - бійці і волонтери колядують в АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути