Ексклюзиви
субота, 27 серпня 2016 14:43

Євген Марчук показав зроблений для ОБСЄ звіт про обстріли в АТО

Євген Марчук показав зроблений для ОБСЄ звіт про обстріли в АТО

Представник контактної групи з української сторони на переговорах у Мінську Євген Марчук оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбук звіт по обстрілах українських позицій. Такі документи будуть представлені на переговорах.


"Ці документи потрібні для "пікірування" з російською стороною під час переговорів. Крім того, потрібно знати, що всю інформацію, яку ви прочитаєте, українська сторона офіційно доповідає ОБСЄ", - написав він.
Згідно документів, у період з 1 по 25 серпня 2016 року бойовики 1386 разів порушували режим припинення вогню. У 675-ти випадках зафіксовано застосування озброєння, яке за Мінськими домовленостями має бути відведено. А саме: танки – 5 обстрілів, артилерійські знаряддя калібром 152 мм – 23 обстріли, калібром 122 мм – 62 обстріли, міномети – 585 обстріли. Було випущено 8643 боєприпаси: 65 снарядів з танкових гармат, 1877 снарядів з артилерійських знарядь, 6701 міна.
За 25 днів бойовики здійснили 9 бойових сутичок у населених пунктах Богданівка, Мар'їнка, Старогнатівка, Миколаївка, Новоолександрівка, Авдіївка. Тут застосовували проти підрозділів сил АТО БМП, міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За час АТО звання героя України отримали 26 військових
"Також з боку бойовиків триває активне ведення розвідки з метою уточнення бойових порядків сил АТО. Бойовики відкрито, у світлий час доби, застосували ствольну артилерію в районах Попасної, Лебединського і продовжують розширювати ділянки ведення бойових дій. Робляться спроби штурму. Дії бойовиків свідчать про наміри утримувати існуючий рівень напруженості конфлікту і при можливості розширити підконтрольну територію", - йдеться в оприлюдненому документі.

Зараз ви читаєте новину «Євген Марчук показав зроблений для ОБСЄ звіт про обстріли в АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути