Ексклюзиви
вівторок, 27 грудня 2016 01:37

"Це відверта маячня" - Тука відреагував на блокаду ЛНР-ДНР

"Це відверта маячня" - Тука відреагував на блокаду ЛНР-ДНР

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука не довіряє організаторам блокади окупованих територій і не вірить в її успіх.

Про це він повідомив у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ветерани АТО почали блокаду бойовиків на Донбасі

"По-перше, у мене не викликають довіри ініціатори цієї акції: ані Валентин Лихоліт, ані Костянтин Грішин. З відомих причин", - написав він.

Тука також зазначив, що ці дії не узгоджені з жодною державною установою - СБУ, МВС, ЗСУ, а значить "установлення будь-яких блок-постів, проведення будь-яких доглядів, надання будь-яких "дозволів" є незаконним і має отримати відповідну оцінку з боку правоохоронців".

"Намір "заморити голодом" (як сказав Валентин Лихоліт) при наявності більш як 400 км неконтрольованого державного кордону - відверта маячня", - заявив він.

За словами Туки, блокада є наданням нового інформаційного приводу для сепаратистів.

"Я не вірю в успіх такого "тиску на сепаратистів", окрім надання додаткового інформаційного приводу для окупантів (що вже й почалось)", - написав він.

"Я переконаний, що ця ініціатива має режисерів серед тих, хто іменує себе "політиками" - брудними пройдохами", - підсумував він.

26 грудня добровольці оголосили про блокаду окупованих територій. Колишній в. о. начштабу батальйону "Айдар" Валентин Лихоліт пообіцяв не пропускати метал, вугілля, деревину та промислові партії алкоголю і сигарет.

16 грудня бійці добровольчих батальйонів заявили, що якщо протягом семи днів усі українські військовополонені не будуть звільнені терористами, добровольці почнуть тотальну блокаду окупованих територій.

Зараз ви читаєте новину «"Це відверта маячня" - Тука відреагував на блокаду ЛНР-ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути