Ексклюзиви
середа, 13 липня 2016 08:22

Бойовики з важкої артилерії обстрілюють бійців АТО

Бойовики з важкої артилерії обстрілюють бійців АТО
Фото: ukrinform.ua

За минулу добу російські окупаційні війська 41 раз відкривали вогонь по позиціях українських воїнів. Продовжилися обстріли і після опівночі.

Про це розповів прес-офіцер штабу АТО Олег Сушинський.

"З початку доби російські окупаційні війська продовжили обстріл наших позицій по всій лінії розмежування. На Донецькому напрямку зі 122-мм артилерії обстріляні Опитне та Піски. А з мінометів калібру 120 мм - Авдіївка. По наших воїнах біля Луганського ворог вів вогонь із великокаліберних кулеметів. На Маріупольському напрямку зі 120-мм мінометів обстріляли Богданівку та Новогригорівку. Із мінометів калібру 82 мм - Красногорівка, Талаківка та Мар'їнка. На Луганщині з гранатометів та великокаліберних кулеметів російські окупанти вели вогонь по наших позиціях у Станиці Луганській", - розповів Сушинський.

Проти сил АТО важку артилерію ворог застосовував і минулої доби.

"На Донецькому напрямку супротивник із 122-мм артилерії бив по наших позиціях у Миколаївці Другій, а міномети калібру 120 мм застосував у Зайцевому, Авдіївці, Семигір'ї, Новоселівці та Новоселівці Другій. По Новгородському та Дачі окупанти стріляли з 82-мм мінометів. Крім цього, під вогнем 82-мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї опинилися українські воїни в Авдіївці.

На Маріупольському напрямку із заборонених Мінськими угодами 122-мм артилерії та 120-мм мінометів ворог обстріляв українських воїнів у Красногорівці. А міномети калібру 82 мм використав у Гнутовому. Великокаліберні кулемети застосував по захисниках Широкиного.

На Луганщині противник обстрілював позиції ЗСУ в районі Станиці Луганської, а також поблизу Кримського", - розповів Сушинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовик ДНР здався українським прикордонникам

Раніше в ООН повідомили, що відстань між українськими військовослужбовцями і проросійськими бойовиками на Донбасі значно скоротилася.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики з важкої артилерії обстрілюють бійців АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути