четвер, 09 червня 2016 08:23

Бойовики вперше за останній час застосували потужні артсистеми

Бойовики вперше за останній час застосували потужні артсистеми
Фото: uapress.info

Проросійські бандформування за минулу добу 43 рази відкривали вогонь по бійцях ЗСУ.

Про це розповів речник штабу АТО Сергій Жмурко.

"Протягом доби найважча ситуація була на Донецькому напрямку. Там бойовики 23 рази обстріляли позиції українських захисників. Використовували все озброєння - від стрілецької зброї до важких мінометів калібру 120 мм. Також уперше за останні декілька днів до обстрілів позицій долучили самохідні артилерійські установки та артилерійські системи калібру 152 мм. Під обстрілом опинилися захисники Авдіївки та Опитного. У Пісках також використовували всі види озброєння. У тому числі й 122-мм самохідні артилерійські установки.

У районі Луганського та Новгородського, що на Донеччині, були обстріляні наші позиції з гранатометів, стрілецької зброї. А поблизу Майорська та Зайцевого застосовувалися важкі міномети.

На Маріупольському напрямку найбільш небезпечними були позиції в районі Новотроїцького. За останню добу вони більше 5 раз опинилися під вогнем ворожих мінометів та 122-мм самохідних артилерійських установок. У районі Павлополя та Мар'їнки ворог застосовував 82-мм міномети.

Близько 14-ї години російсько-окупаційними військами була здійснена чергова провокація. Бойовики обстріляли Путилівку зі 122-мм САУ. Вогонь вівся з боку тимчасово окупованої Крутої Балки. Під час обстрілу по власних позиціях та по мирних мешканцях було випущено близько 20 снарядів", - розповів Жмурко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без питної води на Донбасі залишилися 8 тисяч людей - ОБСЄ

Раніше речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко повідомив, що бойовики обстрілюють наших військових із танків.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики вперше за останній час застосували потужні артсистеми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути