Ексклюзиви
понеділок, 25 липня 2016 10:01

Бойовики вимагають обміняти людей, яких в Україні немає - Тандіт

Бойовики вимагають обміняти людей, яких в Україні немає - Тандіт
sharij.net

В Україні немає 602 полонених, яких вимагають обміняти бойовики.

Про це заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Ми взяли цифру 1102, яку минулого року передали нам у Мінську і уважно проаналізували. З 15 числа Дарина Морозова стала говорити про 602 людей і ми не розуміємо, звідки ці цифри беруться. Я взяв унікальні викладки, які ще ніде не демонстрував: із цифри 1102 людини 333 людини взагалі до нас не надходили, таких осіб ніколи не було на території України, де діють закони. 180 осіб вже звільнено і більшість не захотіли туди повертатися. Тобто вони були рішенням судів звільнені. 20 осіб з цього списку ніколи не були під слідством, понад 100 - взагалі не вдалося встановити. А 42 людини, які вчиняли злочини, не мають стосунку до лінії зіткнення і взагалі до АТО. Тобто це чергова піар-акція, просто "замилюють" нам очі і спеціально говорять про те, що вони хочуть, щоб ми віддали всіх. Кого? Ми нікого на вулицях не ловимо, ми діємо лише в рамках закону", - сказав Тандіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маріуполь здригається від мінометного обстрілу, в центрі міста чутні вибухи і канонада

Нагадаємо, в ДНР відхилили пропозицію Києва щодо обміну заручниками за принципом 50 бойовиків на 25 українських військових і готові лише обмінювати "всіх на всіх".

Зараз ви читаєте новину «Бойовики вимагають обміняти людей, яких в Україні немає - Тандіт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути