Ексклюзиви
понеділок, 30 травня 2016 07:39

Бойовики великокаліберними мінами обстрілювали позиції ЗСУ

Бойовики великокаліберними мінами обстрілювали позиції ЗСУ
Фото: unian.ua

За минулу добу російсько-терористичні війська 25 разів відкривали вогонь по позиціях українських підрозділів.

Про це розповів речник штабу АТО Сергій Жмурко.

"Минула доба показала тенденцію до збільшення обстрілів. Ситуація загострюється. Найбільш небезпечний напрямок - Донецький. Там російсько-терористичні війська 14 разів обстрілювали укріплення сил АТО. У районі Авдіївки та шахти "Бутівка" ворог вів вогонь по наших позиціях зі стрілецької зброї, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів. Згодом до обстрілів долучилися міномети калібру 82 мм та заборонені Мінськими угодами міномети 120 калібру.

Крім того, на Донецькому напрямку були обстріляні наші позиції в районі Луганського та Новгородського зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів.

На Маріупольському напрямку активізувалися дії поблизу Широкиного, Гнутового, Павлополя, Комінтернового, де ворог обстрілював наші позиції з великокаліберних кулеметів, а згодом долучив міномети калібру 82 та 120 мм.

Позиції наших бійців поблизу Докучаєвська та Березового ввечері противник обстріляв зі стрілецької зброї, кулеметів великих калібрів та автоматичних гранатометів.

На Луганщині доба пройшла відносно спокійно", - розповів Жмурко.

Він додав, що після опівночі бойовики обстріляли зі 120-мм міномета Верхньоторецьке, Новобахмутівка. Біля Красногорівки та Талаківки гатили зі стрілецької зброї та автоматичних гранатометів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній ватажок бойовиків на Донбасі очолив нову російську організацію

Як повідомлялося, 29 травня сили АТО кілька годин відбивали обстріл позицій під Авдіївкою, Широкиним та Докучаєвськом.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики великокаліберними мінами обстрілювали позиції ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути