середа, 28 вересня 2016 16:30

Бойовики саботують домовленості, бо не бачать себе в мирному житті - експерт

Бойовики саботують домовленості, бо не бачать себе в мирному житті - експерт
espreso.tv

Росії доведеться зіштовхнутися з тим, що так звані уряди самопроголошених республік вестимуть свою гру.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

"Припинення вогню - це смерть самопроголошених республік. Якщо ці республіки політично й економічно увійдуть до складу України, ватажки не залишаться при владі. Вони це розуміють. Тому бойовики саботують рішення про припинення вогню і відведення військ. Коли настане перемир'я, зникне сенс їх існування. Вони не бачать себе в мирному житті. Росії прийдеться зіштовхнутис з тим, що уряди самопроголошених республік вестимуть свою гру", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення про відведення військ "фейкове" і злочинне - Тимчук

Коли підписували рішення про відведення військ, російські найманці під Станицею Луганською укріплювали передові позиції, нагадав експерт. Це підтвердили спостерігачі ОБСЄ. Мовляв, збільшилася навіть кількість бойовиків на позиціях.

"Росія зайняла вигідну позицію. Вона нібито демонструє добру волю, закликає до виконання Мінських угод. Водночас чекає на результати виборів у США, Франції та Німеччині. З Донбасу йти не збирається. Зрештою мир не вигідний і українській владі. Бо треба буде займатися економікою. Пояснювати, чому немає реформ. Зараз все просто списати на війну", - зазначив Снєгирьов.

Як відомо, 21 вересня в Мінську підписали угоду про відвід озброєння від лінії розмежування на трьох ділянках поблизу Станиці Луганської, Золотого і Петровського. Угода має бути виконана протягом 13 днів. За умови, що 7 днів у цих районах дотримуватимуться "режиму тиші". Проте обстріли не припиняються.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики саботують домовленості, бо не бачать себе в мирному житті - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути