субота, 06 серпня 2016 16:21

Бойовики запевняють, що пустили ООН до полонених українців

Бойовики запевняють, що пустили ООН до полонених українців
Фото: patriot-news.info

Бойовики ДНР дозволили голові моніторингової місії ООН з прав людини Фіоні Фрейзер відвідати полонених українських військових.

Про це повідомляє російський "Інтерфакс".

Так звана "омбудсмен ДНР" Дарина Морозова, що супроводжувала Фрейзер, заявила, що одним з факторів візиту став майбутній звіт ООН, який вийде у вересні.

"Ми зайшли в кожну камеру, вони (полонені українські військові - ред.) утримуються по дві-три людини в окремому блоці, у них охорона і триразове харчування, чотиригодинні прогулянки. У пані Фрейзер претензій немає, вона всім задоволена", - заявила Морозова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики примушують полонених рити окопи на передовій

За її словами, Фрейзер опитала всіх військових на предмет застосування тортур, вони також передали їй листи своїм родичам.

Нагадаємо, у ДНР заявили, що тримають у полоні 42 українських військовослужбовців.

Раніше перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що бойовики утримують у полоні 109 українських заручників. Півтисячі людей вважаються зниклими безвісти.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики запевняють, що пустили ООН до полонених українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути