понеділок, 10 жовтня 2016 08:35

Бойовики луплять із важкої артилерії, поцілили в житловий будинок

Бойовики луплять із важкої артилерії, поцілили в житловий будинок

За минулу добу бойовики 22 рази відкривали вогонь по українських бійцях. Найгарячіше було на маріупольському напрямку. Там зафіксували 16 обстрілів.

Про це повідомив прес-офіцер сектору "Маріуполь" Олександр Кіндсфатер.

"За минулу добу окупанти 16 разів відкривали прицільний вогонь із протитанкових автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по наших позиціях поблизу Мар'їнки, Гранітного, Павлополя, Широкиного. Терористи також активно застосовують важке озброєння. Відкривали вогонь із мінометів калібру 82 міліметри по позиціях українських військовослужбовців у Мар'їнці. Двічі гатили з самохідних артилерійських установок калібру 122 міліметри у Широкиному.

Під час обстрілу Водяного одна з мін влучила у житловий будинок. Внаслідок цього важкої контузії зазнала мешканка селища. У Мар'їнці та Павлополі активно діяли снайперські групи. Найгарячішою точкою на маріупольському напрямку залишається Мар'їнка, де за добу зафіксували 8 обстрілів", - розповів Кіндсфатер.

У зв'язку з прямою загрозою життю особового складу українські військовослужбовці двічі давали гідну відсіч ворогу, додав речник сектору "М".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відведення сил в районі Станиці Луганської переносять

На донецькому напрямку зафіксували 4 обстріли. Під вогонь потрапили захисники Новгородського. Там окупанти били з гранатометів, кулеметів великого калібру, стрілецької зброї. А по укріпленнях ЗСУ в Авдіївці вели вогонь із мінометів 82-го калібру.

На луганському напрямку противник двічі порушив режим тиші. Поблизу Трьохізбенки опорні пункти сил АТО обстріляли з кулеметів великого калібру та гранатометів різних систем. Таку ж зброю російсько-окупаційні війська використовували неподалік Новоолександрівки.

Раніше військовий експерт Юрій Бутусов заявив, що російські війська не припиняють підготовку до великої війни. По всьому фронту противник будує оборонні споруди і готується до зими. Цю роботу здійснюють у набагато більшому обсягу, ніж це роблять українські війська.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики луплять із важкої артилерії, поцілили в житловий будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути