вівторок, 31 січня 2017 13:40

Авдіївка зараз: волонтер розповіла про евакуацію

Авдіївка зараз: волонтер розповіла про евакуацію
Ольга Касьян

"Мали надію, що за цю ніч все зміниться. Відновлять електрику принаймні. Не трапилось. Зараз Авдіївка без опалення. Через те, що нема електрики перестала працювати фільтрувальна станція. Тому тепер проблеми і з водою", - розповіла Gazeta.ua волонтер Ольга Касьян. Дівчина активістка огранізації "Захист та реконструкція країни".

В Авдіївці вже створили мобільні пункти обігріву.

"В місті є 2-3 приміщення з вугільним опаленням, але цього мало. Залишається приблизно дві тисячі дітей. Крім того потрібно вивезти людей похилого віку та всіх інших", - каже Касьян.

Зараз в Авдіївці -10°C градусів.

"Ми організували штаб допомоги Авдіївці, там гуманітарна катастрофа", - про це волонтерка написала у своєму Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про Авдіївку заговорили в США

За словами Ольги, чекають виїзду з Києва 80 автобусів МНС. До повної евакуації міста приєднаються військові та волонтери.

"До Авдіївки виїхали вже багато волонтерів. Одні прориваються до бійців на передову, щоб забезпечити всім необхідним. Інші цілеспрямовано їдуть до населення, щоб допомагати їм. Є гостра потреба в теплому одязі та їжі для пунктів обігріву. Найголовнішим залишається забезпечити нормальну медичну допомогу. З цим зараз проблема", - розповіла активістка.

Вдень почали евакуацію людей зі старої частини міста. Бої не припиняються.

"Ми шукаємо саніторії, гуртожитки, відпочинкові бази та інші заклади, куди можна направити евакуйованих людей. З Києва з гуманітарною допомогою сьогодні ввечері виїжджають три буси. Ми продовжуємо збирати допомогу авдіївцям та бійцям на війну", - каже Касьян.

Зупинка Авдіївського коксохімічного заводу загрожує катастрофою.
Зараз ви читаєте новину «Авдіївка зараз: волонтер розповіла про евакуацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути