вівторок, 15 листопада 2016 10:34

Перші враження українців, що емігрували
5

Уггі для квартири, кактусові ліси та чистота - перші враження українців, які переїхали за кордон.

1. Мексика.
Українка Ольга Левчук переїхала до Мексики у 2008 році, про це пише Обозреватель:
"На новому місці все здавалося дуже незвичайним, незвичним. Уявлення про країну у мене були дуже примітивні, засновані на прочитаних в дитинстві книгах про культуру і писемності майя. Ще я знала, що звідси родом сомбреро і текіла. Ось, мабуть, і все.
Сюрпризом стали температурні відчуття в Енсенада: щоб зігрітися, потрібно вийти з дому. У наших краях на березі океану денна температура зазвичай + 20 взимку і + 25-30 влітку, але зимової ночі може бути і +4, а при нашій величезній вологості це відчувається майже як заморозки. Оскільки опалення немає, то в будинку зранку дуже холодно і незатишно.

 

Мексиканський штат Нижня Каліфорнія - горбиста кам'яниста пустеля і напівпустеля на березі Тихого океану, де ростуть кактусові ліси, а дощі зазвичай випадають кілька разів на рік в період з листопада по березень. Але тут по-своєму неймовірно красиво!"

2. Австралія.

Катерина Корнева, киянка, переїхала до Австралії через чоловіка. Вони познайомились в курортному місті Голд-Кост, провели разом 4 дні та через рік спілкування розписалися в Києві, пише bit.ua.

 

"Це був липень 2014 року. В Україні - розпал літа, за австралійськими мірками - глибока і на подив холодна зима. Тут специфічний клімат, до якого треба звикнути. Вдень на термометрі +17, але шквальний вітер пробирає до кісток. Вночі температура може опуститися до +7, а опалення в квартирах і будинках немає. На вулиці тепліше, ніж в будинку. Тому уггі тут, в першу чергу, взуття для будинку - щоб ноги не мерзли"

3. США.

Ніна Пашковська переїхала до Нью-Йорку з чоловіком. У США вони до переїду не були, пише bit.ua.

 

"Ми прилетіли напередодні Дня президента в лютому: моторошний холод, крижаний вітер і ні душі на вулиці. І при цьому, ми полюбили це місто практично моментально і беззастережно. Тут ти відразу відчуваєш себе в своїй тарілці, навіть стикаючись з чимось новим і незвичним - розумієш, що саме так і повинно бути. Перші два тижні ми, здебільшого, шукали житло і дивилися місто. До речі так, -10 в Нью Йорку гірше -20 в Києві, через високу вологість і вітер - покриваєшся інеєм, а твої кістки починають постукувати в унісон з зубами."

4. Франція.

Олена Прокопець переїхала через роботу хлопця. Дівчина розповіла bit.ua. про життя у французькому місті Безансоні.

 

"Я опинилася в маленькому і чарівному Безансоні - місті на сході країни, недалеко від кордону з Швейцарією. Найбільш популярне питання про Безансоні - а це взагалі де? Я теж не мала не найменшого поняття. У провінції дійсно практично не говорять англійською. Знаючи десять ламаних фраз, маючи багату міміку і жести порозумітися вийде, але без знання мови досить складно.
Вразила тиша, спокій і практично повна відсутність людей на вулицях вечорами і в неділю (крім парків і деяких відкритих публічних місць, наприклад, ковзанки, басейну і т.д. Магазини, ресторани та інші заклади сфери послуг на вихідних закриті). Після галасливого Києва звикнути до практично абсолютної тиші було складно."

5. Руанда. http://bit.ua/2015/12/emigrant-diaries-rwanda/

Катерина Вінь розповідає порталу bit.ua. про життя в африканському місті Кігалі. Її чоловіку запропонували роботу в Руанді - це і стало причиною еміграції.

 

"Коли літак починає приземлятися, відразу розумієш, що це зовсім не та Африка, яку ми собі уявляємо. Руанда - це не безлюдна пустеля і не дрімучі джунглі. Руанда - це країна тисячі пагорбів, що нагадують українську "полонину", але з африканським акцентом.
Такої чистоти ми ще ніде не зустрічали. Доглянуті алеї, відсутність будь-якого сміття на тротуарах, хороші головні дороги без вибоїн і з яскравою розміткою.
Одним з найприємніших моментів було усвідомлення того, що середньостатистичний руандіец розмовляє на 3 мовах: французька, англійська, киньяруанда. Тому труднощів у спілкуванні взагалі ніяких не виникає і в повсякденному житті відчуваєш себе абсолютно комфортно."

Зараз ви читаєте новину «Перші враження українців, що емігрували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути