понеділок, 20 лютого 2017 10:05

"Котлету по-київськи подають на ананасі" - киянин про роботу у В'єтнамі
5

Киянин Євген Мензелевський став су-шефом у в'єтнамському ресторані Green Tangerine Hanoi.

"Я закінчив магістратуру київського вузу, який спеціалізується на підготовці кухарів. З другого курсу почав працювати в різних ресторанах. Якийсь час після закінчення університету не міг знайти роботу. Останньою краплею стало те, що мене не взяли у винний магазин. Там шукали працівника з вищою освітою та досвідом роботи. В мене було все, але мені навіть не подзвонили", - розповів Євген виданню life.pravda.com.ua

Знайомі запросили Євгена у В'єтнам на весілля. Він полетів до Хояну і вирішив залишитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець створює ексклюзивні порцелянові квіти

"В'єтнам – це країна дешевої робочої сили, низьких податків і поганого сервісу. З кухнею, маркетингом, аналітикою і рекламою в'єтнамці не справляються, тому на такі посади часто беруть іноземців. У таких випадках іноземець є керівникою, а в'єтнамці – робочою силою", – розповідає Євген.

Спочатку він і його дівчина вирішили займатися готуванням їжі вдома. Замовлення приймали через Facebook, готували продукти і розвозили по точках.

"Через соцмережу мене знайшов власник французького ресторану в Хаяні. Він запропонував розробити меню для новорічної вечірки. Так і почав працювати. Це була чиста випадковість", – каже українець.

У Хояні на сто тисяч жителів - 750 кафе і ресторанів. Їх умовно можна поділити на три види. Перший – дуже дешева вулична їжа за долар. Другий – кафе, які пропонують ширший асортимент страв. Третій – це гастрономічні ресторани з хорошею кухнею.

"Ресторан, в якому я працюю, відноситься до останньої категорії. В меню ми ввели українську котлету по-київськи – Chicken Kyiv. Це дві котлетки на карамелізованих ананасах з ягодами. Коли я працював у французькому ресторані, до нас часто ходив їсти француз з в'єтнамським корінням, у якого свій ресторан авторської кухні в столиці В'єтнаму Ханої. Мені запропонували контракт і посаду асистента шеф-кухаря. Я погодився", - розповів кухар.

В'єтнамська їжа дуже проста, готується швидко, збирається на ходу. Тому страви завжди легкі. Також у в'єтнамській кухні є свої холодець, голубці, фрикадельки. Тільки все готується з іншими соусами.

Зараз ви читаєте новину «"Котлету по-київськи подають на ананасі" - киянин про роботу у В'єтнамі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути