Ексклюзиви
вівторок, 15 липня 2014 18:12

Журі кінофестивалю в Локарно очолять Джанфранко Розі та Рутгер Хауер
2

Джанфранко Розі
Фото: Global Look Press
Рутгер Хауер

Режисер Джанфранко Розі, отримав в 2008-му році приз у Венеції за кращий документальний фільм "Нижче рівня моря", і актор Рутгер Хауер очолять журі кінофестивалю в Локарно (Швейцарія), повідомляє російська редакція The Hollywood Reporter.

Джанфранко Розі очолить суддівську колегію основного конкурсу. Компанію йому складуть Томас Арслан ("Золото"), бразильська актриса Алісі Брага ("Елізіум: Рай не на Землі"), Конні Нільсен ("Німфоманка") і китайський режисер Йинан Дяо. Рутгер Хауер очолить журі конкурсу короткометражок.

Кінофестиваль в Локарно відбудеться з 6 по 16 серпня. Відкриє кінофорум фільм Люка Бессона "Люсі", головну роль в якому виконала Скарлетт Йоханссон.

Переможець за перемогу в конкурсі отримує статуетку леопарда. "Золотий Леопард" вручають за найкращий фільм, "Срібний" - кращим акторові і актрисі, "Бронзовий" найкращому режисерові, "Міні-леопарда" отримує краща дебютна картина.

У минулому році "Золотого леопарда" отримав фільм іспанського режисера Альберта Серра "Історія моєї смерті" (Historia de la meva mort), присвячений легендарному Джакомо Казанові. Журі конкурсу очолював філіппінський режисер Лав Діаз.

Фестиваль у Локарно, заснований в 1946 році, є форумом незалежних кінематографістів. Міжнародна федерація кінопродюсерів ставить фестиваль Локарно в ряд з такими масштабними фестивалями як Берлінський, Венеційський і Каннський.

Зараз ви читаєте новину «Журі кінофестивалю в Локарно очолять Джанфранко Розі та Рутгер Хауер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі