середа, 22 жовтня 2014 17:12

Жадан виступить на підтримку культури Донбасу

Жадан виступить на підтримку культури Донбасу
Фото: facebook.com

У рамках національного форуму "ДОНКУЛЬТ – мистецькі надра", що розпочне діяльність 29 жовтня, відбудеться концерт культового українського письменника Сергія Жадана та харківського гурту "Собаки в космосі", на якому київській публіці презентуватиметься новий альбом "Бийся за неї". Про це повідомляє Cultprostir.

Послухати соціальну лірику, покладу на ска-панк, можна буде 1 листопада о 19:30 у музеї "Духовні скарби України". Про ідейне підґрунтя виступу Cultprostir розповіла Ірина Славінська, координаторка літературної програми "ДОНКУЛЬТУ", журналістка "Громадського радіо": "Сергій Жадан народився в Старобільську. Але близьким до культури Донбасу Сергія Жадана робить не місце народження. Те, про що говорить, пише і співає Жадан, є важливим для всієї України загалом. Але особливо близькі ці слова до ландшафту невеликих містечок і спальних районів, до голосів звичайних соціально незахищених дівчат і хлопців. І це не тільки шахтарі чи робітники. Це всі ми. Котрі не забувають про соціальне походження".

Нагадаємо, альбом "Бийся за неї" вийшов як книга-комікс у видавництві Meridian Czernowitz в серпні цього року.

Зараз ви читаєте новину «Жадан виступить на підтримку культури Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі