четвер, 19 лютого 2015 07:35

За "Оскаром" у "Будапешт" - Кінопрем'єри 19 лютого

За "Оскаром" у "Будапешт" - Кінопрем'єри 19 лютого

Цього разу в український прокат свої роботи випускають справжні майстри сучасного кінематографу. Яскравий шедевр Уеса Андерсона "Отель "Гранд Будапешт" наприкінці тижня боротиметься за "Оскари". Стрічка Андерсона вже була у лімітованому прокаті, а зараз виходить у широкий прокат.

Разом з ним на свої нагороди чекатимуть і творці байопика про Стівена Хокінга. Крім того живий класик французького кіна Матьє Амальрік зіграє головну роль у романтичній мелодрамі. А нова стрічка тріумфатора Берлінського кінофестивалю Фатіха Акіна розповість про бурхливі події вірменського геноциду.

Готель "Гранд Будапешт"

"Сталося те, що твій відкритий погляд підливає трохи лайна у ту рожеву будівлю", - розважливо говорить головний герой стрічки, маючи на увазі рожевий фасад "Гранд Будапешту".

Відомий консьєрж із бездоганною репутацією бере на роботу молодого парубка, що допомагає йому в організації роботи готелю. Події розгортаються між двома світовими війнами. Несподівано помирає літня коханка головного героя, залишивши йому у спадок безцінну картину. За цим полотном починається справжнє полювання нащадків шляхетної небіжчиці.

"Готель Гранд Будапешт" - чисто авторське кіно, особливий погляд американця Веса Андерсона на європейську історію, представлену як курорт, але з війною і криміналом", - Эксперт.

Стівен Хокінг. Теорія всього

- Я вивчаю шлюб простору і часу

- Ідеальна пара – відповідають амбіційному молодику Хокінгу.

Картина розповідає про геніального фізика, якого прикувала до інвалідного візка невиліковна хвороба. Увесь творчий шлях знаного науковця показується через призму сімейних стосунків, які в його житті не менш бурхливі, аніж тези власних революційних дисертацій.

"Щоб стати по-справжньому потужним біографічним фільмом, "Хокінгу" не вистачає обсягу і багатогранності. Деяка площину оповідання і захопленість медичної стороною, втім, анітрохи не применшують акторські досягнення", - Empire.

Убити посланця

"Ні, я не вірю в теорії змови. У самі по собі змови – так. Та у них не має теорії", - міркує головний герой трилеру.

Репортер дізнається про факти, які закриті від "пересічних смертних". А саме – він отримує докази безпосередньої участі ЦПУ в організації зброєного повстання в Нікарагуа та імпорту кокаїну в Каліфорнію. Стрічка знята за біографією Гарі Вебба.

"Можна довго обговорювати, чи справді все показане на екрані сталося саме так. Тим не менш, це ніяк не впливає на загальну мораль картини, яка актуальна завжди", - Kinopoisk.ru

Любов – це ідеальний злочин

"Я викладаю літературу в університеті. Проте інколи я запрошую своїх студенток до себе додому, щоб повчитися у них любові", - проголошує протагоніст стрічки.

Університетський викладач зваблює своїх студенток. В певний момент одна з його чергових коханок зникає за загадкових обставин. Трохи згодом з'являється мачуха цієї дівчини. Незважаючи на горе, яке переживає жінка, у неї зав'язуються стосунки з цим учителем.

"Фільм радує великою кількістю оголеної жіночої плоті, харизматичним, як завжди, Матьє Амальріком і гірськими красотами", - Коммерсантъ Weekend.

Підводна країна чудес

"В далекій чарівній країні жила дівчинка, що розуміла мову всіх живих істот", - добродушно розповідає голос за кадром.

Доля кидає виклик хоробрій дівчинці на ім'я Океана. Злий чаклун зажадав викрасти її для своїх підступних цілей. Крім того, мати головної героїні опиняється під злими чарами. Щоб врятувати її, дівчинці доведеться відправитися у Країну Чудес, де зберігається єдиний засіб для порятунку матері. Незважаючи на те, що дівчинку переслідує ціла зграя злодіїв, її друзі допоможуть їй подолати всі незгоди.

Шрам

"Вірмен у нашому селищі геть не залишилося", - неодноразово доводилося чути протагоністові стрічки, який довго шукає своїх доньок.

Пригодницька драма переносить глядача у 1915 рік, коли відбувався вірменський геноцид. В центрі сюжету чоловік Назарет, що відправляється на пошуки своїх доньок близнюків. Кілька років тому він загубив їх під час репресій.

"Шрам" - дуже важливий фільм. Починати треба саме з цього, а не з того, що з задуманого в ньому вийшло лише дещо", - Афиша.

Зараз ви читаєте новину «За "Оскаром" у "Будапешт" - Кінопрем'єри 19 лютого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі