Ексклюзиви
пʼятниця, 14 лютого 2014 14:20

За $69 млн купили модерний портрет коханця художника

 
Картина британського експресіоніста Френсіса Бекона "Портрет Джорджа Дайера, який говорить" (Portrait of George Dyer Talking) була продана на торгах аукціонного дому Сhristie's в Лондоні за рекордну суму.

Картина пішла з молотка за 42,1 мільйона фунтів (69,3 мільйона доларів). Ціна стала рекордною для європейських торгів аукціонного будинку. Оціночна вартість картини становила 30 мільйонів фунтів (близько 50 мільйонів доларів).

Картину вперше виставли в Парижі, у 1966 році, в рік її створення. На полотні зображений коханець Бекона Джордж Дайер.

На торгах "Післявоєнного і сучасного мистецтва" в Лондоні також була продана інша картина Бекона, "Штрихи до портрета" (Study for a Portrait). Вона пішла з молотка за 2,6 мільйона фунтів (4,3 мільйона доларів).

В листопаді 2013 року на торгах Сhristie's було продано триптих Френсіса Бекона "Три начерки до портрета Люсьєна Фрейда". Картина, яка пішла з молотка за 142,4 мільйона доларів, стала найдорожчим витвором мистецтва, коли-небудь проданим на аукціоні. Раніше найдорожчою картиною, проданою з торгів, була робота Едварда Мунка "Крик", яка в 2012 році пішла з молотка за 119,9 мільйона доларів.

Зараз ви читаєте новину «За $69 млн купили модерний портрет коханця художника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі