Ексклюзиви
четвер, 21 травня 2015 12:48

З бібліотеки Бостона зникли гравюри Рембрандта і Дюрера
2

Альбрехт Дюрер, «Адам і Єва»
Фото: metmuseum.org
Рембрандт, «Автопортрет в капелюсі з пером і з шаблею»

Бостонська публічна бібліотека оголосила про зникнення двох цінних гравюр. Мова йде про офорті Рембрандта "Автопортрет в капелюсі з пером і з шаблею" 1634 року і гравюри Альбрехта Дюрера "Адам і Єва" 1504 року, повідомляє Boston Herald. Їх загальна вартість оцінюється в 600 тисяч доларів.

Про зникнення стало відомо після планової ревізії, коли бібліотечний інспектор не зміг знайти жодних слідів двох творів. Поліція почала розслідування і припускає, що роботи, ймовірно, зникли задовго до того, як це помітили співробітники установи.

Слідчі розглядають версію викрадення гравюр, але не виключають, що вони могли бути просто передані комусь для експонування і вчасно не повернуті.

"Я сподіваюся, що ці найважливіші твори були просто неправильно оформлені. Наші куратори зараз проводять детальну перевірку всієї колекції", — зазначила директор бібліотеки Емі Райан.

В Бостонській бібліотеці зберігається близько 200 тисяч малюнків, ескізів та гравюр відомих майстрів, з них 30 належать Рембрандту (офорти) і 100 — Дюреру. Книжковий фонд налічує 15 мільйонів томів — в США він третій за величиною після Бібліотеки Конгресу і Нью-Йоркської публічної бібліотеки.

Зараз ви читаєте новину «З бібліотеки Бостона зникли гравюри Рембрандта і Дюрера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі