Ексклюзиви
пʼятниця, 01 серпня 2014 16:25

Восени видадуть збірку про мистецтво українських шістдесятників

Восени видадуть збірку про мистецтво українських шістдесятників

Цієї осені видавництво "Основи", за сприянням Stedley Art Foundation презентує книгу "Мистецтво українських шістдесятників", повідомляє Cultprostir.

Дослідженням неофіційної мистецької сцени України часів "відлиги" та "застою" займались мистецтвознавці Ольга Балашова та Лізавета Герман.

На сайті видавництва вони розповіли про свою роботу: "Ми вперше представимо панораму неофіційною художньої сцени 1960-х відразу п'яти міст України - Києва, Одеси, Львова, Ужгорода та Харкова. Наше видання не покликане здійснити революцію або представити сенсаційні відкриття про шістдесятників. Швидше, це буде спроба окреслити контури такого явища як українське неофіційне мистецтво і представити різні авторські погляди на нього. У книзі будуть представлені не тільки художники - живописці, графіки і скульптори. Панорама культури шістдесятих була б неповною, якби ми не розповіли про режисерів, літераторів, композиторів і архітекторів того часу. Художня середа 60-х була набагато більш насиченою та різноманітною, ніж ми звикли думати про неї в контексті радянського періоду."

Зараз ви читаєте новину «Восени видадуть збірку про мистецтво українських шістдесятників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі