Ексклюзиви
пʼятниця, 06 липня 2012 10:43

Виявили невідомі твори Караваджо на 700 мільйонів

Італійські мистецтвознавці виявили близько ста раніше невідомих малюнків і кілька картин Мікеланджело Караваджо. Як повідомляє агентство АНСА, роботи були створені в 1584-1588 роках, коли юний художник навчався малюванню в Мілані. Малюнки й картини молодого Караваджо знайшли серед робіт учнів художника Сімоне Петерцано, в майстерні якого майбутній майстер навчався з 13 років.

Вартість виявлених творів оцінюється в 700 мільйонів євро.

Протягом кількох років експерти вивчали більше тисячі картин з Фонду Петерцано, що зберігаються в міланському замку Сфорцеско і належать руці вчителя Караваджо і його учнів, які працювали в майстерні.

"Ми розділили ці картини на три групи, грунтуючись на їх стилістиці, і в одній з них ми побачили сцени, обличчя та фігури, властиві періоду зрілого Караваджо", - розповів журналістам керівник групи дослідників Бернарделлі Куруц.

Після цього мистецтвознавці почали вивчати ці 83 картини за допомогою комп'ютерного аналізу.

"83 виявлені нами картини були використані Мерізі в римський і пост-римський період. Це говорить про те, що він виїхав з Мілана з дуже багатим багажем", - зазначив мистецтвознавець.

За даними АНСА, невідомі раніше малюнки будуть опубліковані в п'ятницю, 6 липня, в електронній книзі двох італійських експертів, присвяченій ранній творчості Караваджо.

Караваджо (1571-1610) - італійський живописець, основоположник реалістичного напряму в європейському живописі XVII століття. Роботи Караваджо відрізняють лаконізм і простота композиції, енергійна пластична ліплення.

У квітні неаполітанський історик за результатами свого дослідження заявив, що Караваджо помер не від хвороби, як вважається, а від удару кинджалом.

Зараз ви читаєте новину «Виявили невідомі твори Караваджо на 700 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі