Ексклюзиви
четвер, 20 жовтня 2016 17:34

Війна з Росією змусила мене відкласти роботу з п'єсою - режисер Станіслав Жирков

21 жовтня в київському Театрі оперети відбудеться прем'єра специфічної комедії "Ілюзії". Режисер Стас Жирков поставив виставу за однойменною п'єсою російського драматурга Івана Вирипаєва.

"Це заплутана, але дуже смішна, трагічна, філософська, детективна, скажена... Це дуже цікава історія, де кожен із нас буде весь час думати про життя і кохання", - зазначено в афіші вистави.

"Це наша спроба поговорити з глядачем про кохання не на примітивно-серіальному рівні", - розповідає Стас Жирков. Режисер сам переклав текст п'єси українською.

"Побудова п'єси дозволяє це зробити. Дві американські сімейні пари розповідають різні небанальні епізоди про себе . Вони смішні і трагічні водночас, як усе наше життя. Як американські гірки. "Ілюзії" — не мелодрама, а саме комедія. Бо герої протягом вистави кардинально змінюються. І глядач змінюється разом з ними".

Іван Вирипаєв написав п'єсу "Ілюзії" 5 років тому для театру німецького міста Хемніц. Вважає її своїм найкращим твором. П'єсу написав білим віршем.

Драматург живе в Росії та Польщі. Він - художній керівник московського театру "Практика". Постановки за творами Вирипаєва йдуть у Польщі, Німеччині, Чехії, Болгарії, Великій Британії, Франції, Канаді.

"Постановка "Ілюзії" - не антреприза. Це - незалежний театральний проект, який ми реалізуємо разом із компанією "ТЕ-Арт". З моменту написання п'єси я мріяв поставити цю історію у нас. Мене дуже хвилюють ті теми, які досліджують у цьому творі. Але досить дорогі права і війна з Росією змусили мне відкласти роботу з п'єсою російського автора. Та з'явилася компанія, яка викупила права на постанову. А Іван Вирипаєв одружився з польською акторкою Кароліною Грушкою і вже багато років живе у Польщі. Пазли склалися і я вирішив, що це прекрасна можливість зробити цей проект", — додає Станіслав Жирков, художній кервіник столичного театру "Золоті ворота".

Автор: facebook.com
 

У виставі ролі виконують: актриса театру на Лівому березі Олеся Жураковська, актори театру ім. Івана Франка Дмитро Рибалевський, Олексій Нагрудний та Віталіна Білів із "Золотих воріт". За словами режисера, кастингу не було. Такий акторський склад він одразу уявив собі, коли вирішив реалізувати цей проект. Усі актори погодились, щойно прочитали п'єсу.

"Мені сказали, існує такий матеріал і запитали, чи не хотіла б я зіграти у виставі. Та я так обожнюю Стаса Жиркова, що разом із ним погодилася б ставити навіть "Колобка". І п'єси Вирипаєва теж люблю. Це дуже цікавий і глибокий матеріал", - говорить Віталіна Біблів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вантажник виграв у лотерею 600 млн

Зараз ви читаєте новину «Війна з Росією змусила мене відкласти роботу з п'єсою - режисер Станіслав Жирков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі